La Liga

La liga na TV Arena sport: Đirona protiv Osasune traži povratak na drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2024 10:30
Fudbaleri Đirone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File
Fudbaleri Đirone

Barselona je na premijeri 28. kola španske La lige minimalnim rezultatom pobedila Majorku, a u subotu je na programu četiri duela.

Prvi će na teren izaći Valensija i Hetafe, potom Kadiz i Atletiko Madrid, onda Granada i Real Sosijedad, a u poslednjem meču snage će odmeriti Đirona i Osasuna (21.00, TV Arena Premium 1).

Đirona je manje više pod imperativom pobede, budući da ju je Barselona prestigla na drugom mestu i ako želi na isto da se vrati, Osasuna večeras mora pasti.

Ipak, forma domaćina nije najbolja u poslednje vreme. Na prethodnih sedam susreta Điorona je upisala svega dve pobede, četiri poraza i jedan remi, dok je Osasuna u seriji od četiri meča bez neuspeha, sa čak tri trijumfa.

Osasuna bi se eventualnom pobedom uključila u trku za šesto, poslednje mesto koje vodi u Evropu, dok je za Đironu sigurno cilj da ostane među prve četiri ekipe i tako se plasira u UEFA Ligu šampiona.

Svakako da domaćin puno očekuje od ukrajinskog tandema Viktor Cigankov-Artem Dovbik, koji ipak, u poslednje vreme ne proizvodi toliko golova kao na početku sezonu. Konkretno Dovbik je poslednji gol u La Ligi postigao tek 21. januara u pobedi nad Seviljom od 5:1, te ako postoji najbolje vreme da proradi, to je definitivno susret sa Osasunom.

La Liga, 28. kolo

petak

Barselona - Majorka 1:0 (0:0)
/Jamal 73/

subota

Valensija - Hetafe 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Kadiz - Atletiko Madrid 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Granada - Real Sosijedad 18.30 (TV Arena 3 Premium)
Đirona - Osasuna 21.00 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Alaves - Rajo Valjekano 14.00 (TV Arena 3 Premium)
Las Palmas - Atletik Bilbao 16.15 (TV Arena 3 Premium)
Real Madrid - Selta 18.30 (TV Arena sport 1)
Betis - Viljareal 21.00 (TV Arena 3 Premium)

ponedeljak

Almerija - Sevilja 21.00

 

Standings provided by Sofascore