La Liga

Džud Belingem skupo platio vređanje sudije posle nesvakidašnjeg kraja meča Reala i Valensije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 13:24
Džud Belingem, fudbaler Reala Guliver
Džud Belingem, fudbaler Reala

Prolaze dani posle meč 27. kola, između Reala i Valensije, ali se ne smiruju strasti zbog njegovog (ne)spornog kraja, jer Španija i ceo fudbalski svet još bruje o odluci glavnog sudije Hezusa Hila Manzana da svira kraj u trenutku kada je lopta letela ka Džudu Belingemu, a on neki sekund kasnije postigao gol.

 

 

Pomenuti delilac pravde u međuvremenu je suspendovan od strane Sudijske komisije La Lige, a danas je na isti način kažnjen i nesuđeni junak utakmice, jer je burno protestvovao zbog pomenute situacije i nepriznavanja pogotka koji je "kraljevićima" mogao doneti tri boda umesto jednog (2:2).

 

 

Zbog tog verbalnog napada neće moći da konkuriše za susrete sledeća dva kola prvenstva, a obrazloženju odluke stoji da je fantastični Englez kažnjen na osnovu odredbe "o neprimerenom ponašanju igrača prema sudijama, trenerima ili sportskim funkcionerima".

Zbog pomenutog greha, Belingem neće biti na raspolaganju treneru Karlu Anćelotiju za duele sa Seltom 10. marta i Osasunom, šest dana kasnije. Iako, recimo, njegov šef tvrdi da Belingem nije opsovao sudiju posle sporne odluke