La Liga

Laporta hoće Flika, a Deko Serža Konseisao: Barselona traži trenera, ali i 100 miliona evra u kasi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 09:42
Predsednik Barselone Đoan Laporta i trener Ćavi Ernandez Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Predsednik Barselone Đoan Laporta i trener Ćavi Ernandez

Polemike oko budućeg trenera Barselone, ali i finansijsko stanje gde je klubu potrebno 100 miliona evra iz prodaje igrača, dve su udarne teme u španskim medijima.

Najavljeni odlazak Ćavija Ernandeza na kraju sezone, otvorilo je brzo pitanje novog trenera. Mediji su špekulisali sa nekoliko kandidata, ali su se izdvojila dvojica oko kojih nije postignut koncenzus na relaciji predsednik Đoan Laporta - sportski direktor Deko. Prvi čovek želi bivšeg trenera Bajerna i selektora Nemačke Hansija Flika, dok je Deko za bivšeg saigrača Serža Konseisao, aktuelnog stratega Portoa. I teško je da su i mogli da se slože kada su Flik i Konseisao dvojica potpuno različitih trenera, sa drugačijim filozofijama i strukturom igre.

Međutim, za novog trenera ima još mnogo vremena, biće tu novih kandidata, a Barselona nema mnogo vremena da reši finansijski fer-plej jer im nedostaje 100 miliona evra u kasi da sistem bude trajnije stabilan.

Moraće Katalonci da prodaju ne jednog, već nekoliko fudbalera pre svih Rafinju, Ronalda Arauha i Frenkija De Jonga, za koje u ovom času imaju interesovanje, a mogli bi klubu da u kasu unesu oko 170 miliona evra. Planiran otkup Žoao Kansela (Mančester siti) i Žoao Feliksa (Atletiko Madrid) takođe mora da bude finansiran od novca koji će doći sa transfer tržišta. Uz to, kompanija Libero duguje klubu još 40 miliona evra od kupovine "Barse vision".