La Liga

La Liga na TV Arena sport: "Kraljevski klub" u predragađu Madrida traži povratak na lidersku poziciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 13:05
Fudbaler Real Madrida, Antonio Ridiger Real Madrid
Fudbaler Real Madrida, Antonio Ridiger

Fudbaleri Real Madrida će gostovati ekipi Hetafea od 21 čas (TV Arena 2 Premium) u zaostaloj utakmici 20. kola španske La Lige. Trijumfom u ovom duelu, tim Karla Anćelotija bi se vratio na prvo mesto na tabeli.

"Kraljevski klub" se nalazi u neverovatnoj formi u španskom prvenstvu. Vezali su pet uzastopnih trijumfa, dok na poslednjih 15 utakmica ne znaju za poraz u ligaškom takmičenju. Međutim, u poslednja dva meča su morali do trijumfa da stižu nakon preokreta. Prvo su na domaćem terenu gubili od Almerije 0:2, pa pobedili 3:2, a zatim su na gostovanju Las Palmasu gubili 1:0 i slavili 1:2.

Madriđani će na ovom meču biti gotovo kompletni. Jedini izostanci su tri igrača koja su već duže vreme povređena. U pitanju su Tibo Kurtoa, David Alaba i Eder Militao. Sva tri igrača su doživela tešku povredu ligamenata.

 

 

Sa druge strane ekipa Hetafea je u promenljivoj formi. Na poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima imaju pet pobeda, remi i četiri poraza. Iako su autsajderi na ovoj utakmici, u nju ulaze sa dobri raspoloženjem jer su u prethodnom kolu savladali Granadu. 

Hoze Bordalas na ovom meču neće moći da računa na Maura Arambarija koji je povređen još od oktobra, kao i na Iljaeša Moribu koji je na Afričkom kupu nacija sa reprezentacijom Gvineje.

Primera La Liga, 20. kolo

Sreda

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)
/Roke 63/

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 2:1 (1:1)
/Reinildo 35, Depaj 90 - Garsija 42/

Četvrtak

Hetafe - Real Madrid 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore