La Liga

Nemanja Gudelj podvtgnut operaciji meniskusa: Procenjeni oporavak do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 19:15
Nemanja Gudelj, fudbaler Sevilje Guliver
Nemanja Gudelj, fudbaler Sevilje

Nemanja Gudelj imao je danas operaciju naprsnuća spoljnjeg meniskusa levog kolena, koji je doživeo protiv Atletika iz Bilbaa, a vesti iz Španije kažu da je uspešnu artroskropiju u Madridu obavio doktor Manuel Lejes.

Procene dužine oporavka kažu da bi, ukoliko ne bude nikakvih komplikacija, fudbalski reprezentativac Srbije u takmičarsku postavu Sevilje trebalo da se vrati u finišu sezone, što bi prema istoj računici značilo da bi konkurisao za mesto među našim "orlovima" na Evropskom prvenstvu ove godine. 

A da bi tako i bilo, odnosno da bi bio u prilici da pomogne klupskim kolegama pred kraj La Lige, a onda se stavi u "službu" selektora Dragana Stojkovića, potrebno je da ne preskače faze lečenja i demonstrira strpljenje u savlađivanju prepreka. 

Oni koji ga čekaju na terenu, gde može da odgovori zadacima i u zadnjoj liniji u u veznom redu, sa strane će navijati da što brže prođe tih procenjenih dva i po do tri meseca, obzirom na to da je Gudelj iskusan igrač zavidnih kvaliteta. 

Gudelj ima 32 godine, u karijeri je još bio član Brede, Ajaksa, Tede, AZ Alkmara, Sportinga i Evergrandea, a u dresu Srbije skupio je 60 utakmica, na kojima je postigao jedan gol.