Vesti EURO 2024

Nemanja Gudelj pokidao meniksus, pod znakom pitanje je za EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 13:33
Nemanja Gudelj pokidao meniksus, pod znakom pitanje je za EURO Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Udarac za Sevilju, ali i za selekciju Srbije: Nemanja Gudelj pokidao je meniskus levog kolena i moraće na operaciju. Koliko će pauzirati još nije procenjeno, ali mediji u Španiji ističu da je za srpskog reprezentativca sezona završena, a ako se to pokaže kao tačno onda će Srbija biti oslabljena na EURO 2024. godine.

Povredu je Gudelj zaradio na duelu sa Atletik Bilbaom. Napustio je teren u 41. minutu, ali se nije pretposvaljalo da je povreda teška. Sevilja je danas objavila da je na dva odvojena testa ustanovljeno da je srpski reprezentativac pokidao meniskus levog kolena i da će u narednim danima biti podvrgnut operaciji.

Sevilja muku muči u Primeri La Ligi, a novi trener Kike Sančez Flores je ostao bez centralnog defanzivca, komandanta odbrane. Moraće da kombinuje, ali istu glavobolju dobio je i selektor Srbije Dragan Stojković. Gudelj je jedini zadnji vezni koji odgovara najvišem profilu i sa nnim i bez njega defanzivna linija "orlova" nije ista.

 

 

Koliko je značajan za tim pokazuje i činjenica da je u kvalifikacijama za EURO odigrao sve utakmice. Samo je protiv Crne Gore izašao pred kraj meča kada je sve bilo rešeno. U prijateljskom meču sa Belgijom čak je prvi put poneo i kapitensku traku.

Čekaće sa velikim iščekivanjem i u Sevilji i u Srbiji operacija i prve prognoze lekara jer Gudelj je u obe ekipe veoma značajan igrač. Ostaje da se nadamo da će dobre vesti stiži iz Andaluzije i da će se Gudelj vratiti bar u maju kako bi se pripremio za EURO. Postoje indicije da bi mogao da zaigra u maju, ali sve će se znati vrlo brzo.