La Liga

Anćeloti najavio kraj karijere: Real Madrid će biti moj poslednji klub

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

03.01.2024 18:00
Anćeloti najavio kraj karijere: Real Madrid će biti moj poslednji klub Tanjug/AP Photo/Paul White

Karlo Anćeloti je potvrdio da će nakon odlaska iz Real Madrida završiti svoju trenersku karijeru. Ipak, Italijan je takođe otrkio da to ne mora nužno biti 2026. godine kada mu ističe ugovor.

Legendardni trener je nedavno potpisao novi ugovor sa madriđanima, prema kom će u prestonici Španije ostati makar do juna 2026. godine.

Anćeloti je bio jedan od glavnih favorita za ulogu selekotra Brazila na predstojećim turnirima. Petostruki svetski šampion je imao u planu Don Karla na klupi za Kopa Ameriku koja će se održati ove godine u junu i Mundijal koji je na programu 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, presudila je želja za ostanak u Madridu.

 

 

Govoreći za medije, 64-godišnjak je otkrio da će nakon odlaska iz Real Madrida završiti trenersku karijeru.

"Da, ali to možda neće biti 2026. godine. Nadam se da ću ostati do 2027. ili 2028. godine. Želim da budem trener i sviđa mi se Madrid. Bio sam u kontaktu sa predsednikom brazilskog saveza i znači mi njihovo interesovanje. Učinilo me je ponosnim, ali sam uvek imao jasan stav povodm moje situacije sa Real Madridom. Na kraju se završilo kako sam želeo" prenela je Marka.

Italijan je osvojio dve Lige šampiona na klupi "kraljevskog kluba", uključujući i istorijsku "Decimu", odnosno desetu titulu prvaka Evrope u istoriji Real Madrida.

Nijedan trener nema više osvojenih Liga šampiona od Anćelotija koji ima četiri. Dve sa Milanom i dve sa Madriđanima. Takođe je i dalje jedini trener koji je osvojio ligašku titulu u svakoj od top pet evropskih liga.