La Liga

Endrik: Fudbal mi donosi sreću, jedini cilj je da nikad moja porodica više ne bude gladna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 15:17
Florentino Perez, predsednik Reala i Endrik na stadionu "Santijago Bernabeu" Twitter/Real Madrid
Florentino Perez, predsednik Reala i Endrik na stadionu "Santijago Bernabeu"

Real Madrid nije žalio novac da ga dovede, iskeširao je 65 miliona evra Palmeirasu pre godinu dana samo da bi u leto 2024. godine dobio napadača Endrika. Kada postane punoletan 21. jula 2024. godine obući će i zvanično dres kraljevskog kluba.

Posle osvajanja titule sa Palmeirasom stigao je u Madrid na "raspust" da bolje upozna klub i saigrače, a u intervjuu za "Marku" govorio je o svemu, posebno naglasivši ulogu porodice u danima siromaštva. Nije 17-godišnji napadač i odnedavno A reprezentatuvac Brazila imao lepo detinjstvo.

Dok je otac igrao fudbal po Brazilu, a majka bila nazaposlena i beskućnica, sa sestrom je šest meseci morao da živi u sirotištu. Ipak, podrška porodice u najtežim danima mu je pomogla da pronađe svoj put.

 

 

"Imao sam dug put, ponekad težak. Roditelji su mi uvek pomagali, bili su uz mene u svakom tgrenutku. Imali su u jednom momentu i loše momente, sa trenucima gladi, a moj cilj je da se to više nikad ne ponovi. Ja sam srećan na terenu, zabavljam se i zahvalan sam Bogu za život koji vodim danas. Izabrao sam koplikovan put, odustao od onoga što deca obično rade, ali to je bilo sve usmereno ka ostvarenju cilja", istakao je Endrik za "Marku".

Govorio je Endrik o savršenom napadaču, kakav je po njemu Karim Benzema. Visoko mišljenje ima Hariju Kejnu i Erlingu Halandu, ali od sebe očekuje mnogo u dresu Reala.

"Nadam se da ču imati briuljantnu karijeru u Madridu. Ostvaruio sam dečački san da ponesem dres Reala. Gledao sam meč na "Bernabeu", osetio atmosferu, navijače i verujem da ću ostaviti upečatljiv trag".

Mnogo toga o novom klubu saznao je od saigrača iz Brazila, napadačima "belih" Vinisijusa Žuniora i Rodriga.

"Rekli su mi mnogo o klubu i gradu, ali isto tako su mi istakli da ću sliku o veličini Reala imati tek kada budem obukao dres".

 

 

Strah je kod njega nepoznat pojam.

"Od malena sam morao da pokažem da se nikog ne plašim. Samo sam želeo da igram fudbal, a da bi to uspešno radio ne smeš da imaš strah prema rivalima. Za mene je Real veliki izazov i odgovornost. Uzbuđen sam što ću igrati u najvećem klubu, ali imam još šest meseci izazova sa Palmeirasom jer želim da pomognem timu da ostane na vrhu. Naravno, mislima sam i sa Realom i jedva čekam da obučem dres", istakao je Endrik.