La Liga

Novi problem za Real: Alaba van terena osam meseci, Madriđani mu u januaru dovode zamenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 10:04
Povređenog Davidu Alabu iznose sa terena Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia
Povređenog Davidu Alabu iznose sa terena

Austrijanac David Alaba doživo je tešku povredu kolena na susretu Real Madrida i Viljareala i po svemu sudeći ga očekuje odsustvo sa terena od najmanje osam meseci.

Pre samo nekoliko dana mediji u Španiji su pisali kako trener  Madriđana, Karlo Anćeloti veruje u bivšeg igrača Bajerna i kako je sam fudbaler odbio ponudu iz Saudijske Arabije, a sada će na "Santjago Bernabeu" morati da mu pronađu zamenu.

 

 

Klub se već bacio u potrag za pojačanjem i očekuje se da tokom januara Real angažuje igrača koji bi trebalo da zameni maleroznog reprezentativca Austrije.

Ukupno gledano, ovo je 20. povreda fudbalera "kraljevskog kluba" od početak sezone, a čak treći problem sa ligamentom kolena, budući da su istu povredu kao Alaba doživeli i Eder Militao i Tibo Kurtoa, a upravo je belgijski čuvar mreže objavio na društvenim mrežama sliku njih trojice uz komentar:

"Vratićemo se još jači".

 

 

Ipak, uprkos svim problemima koje ekipa ima, Real Madrid je prvi na tabeli La Lige sa 42 osvojena boda, jednim više od Đirone koja svoj meč 17. kola protiv Alavesa igra večeras od 21.00 čas uz prenos na na kanalu TV Arena 3 Premium.