La Liga

Anćelotiju se ne žuri: Razmišljamo o pojačanjima, imamo vremena da pronađemo najbolje rešenje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.12.2023 15:45
Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti

Trener fudbalera Real Madrida, Karlo Anćeloti izjavio je da njegov stručni štab razmišlja o pojačanjima u zimskom prelaznom roku, jer madridski klub ima problema sa povređenim igračima.

David Alaba je u nedelju uspešno operisan, nakon što je pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena na meču sa Viljarealom. On neće igrati do kraja sezone, a propustiće i Evropsko prvenstvo narednog leta u Nemačkoj. 

Madriđani ove sezone imaju ogromne poteškoće sa povredama. Golman Tibo Kurtoa i štoper Eder Militao neće igrati do kraja sezone zbog operacije kolena, dok su van terena Eduardo Kamavinga i Arda Guler. Takođe, zbog povreda su odsutni i napadač Vinisijus Žunior i desni bek Dani Karvahal. 

 

 

"Moj stručni štab i ja smo razgovarali sa čelnicima kluba, a procenićemo situaciju u narednih nekoliko dana. Prelazni rok se završava 31. januara naredne godine, a potražićemo najbolje moguće rešenje. Za sada nam se ne žuri. Imamo dovoljno vremena da pronađemo najbolje moguće rešenje za Real" rekao je Anćeloti. 

Iskusni trener je odgovorio na pitanje novinara da li bi Aurelijen Čuameni mogao da igra na poziciji štopera. 

"On ne voli da igra na toj poziciji, baš kao što Kamavinga ne voli da igra beka. Čuameni se dobro snašao kada je bila vanredna situacija. On zna da može da igra na poziciji štopera, naravno ako želi. Svi znamo da je njegova prava pozicija u veznom redu" istakao je Anćeloti. 

Kada su u pitanju centralni defanzivci, Real Madrid na raspolaganju trenutno ima samo Antonija Ridigera i Naća Fernandeza.