La Liga

Barselona je na dobrom putu da opet postane velika: Ćavi nahvalio svoje igrače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 10:57
Trener Barselone, Ćavi Ernandez Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Trener Barselone, Ćavi Ernandez

Dve godine fudbaleri Barselone nisu osvojili LA Ligu, punih osam nisu trijumfovali u Ligi šampiona, ali prema rečima trenera, Ćavija Ernandeza ovaj tim se nalazi na pragu ozdravljenja.

Šef stručnog štaba Katalonaca smatra da će Barsa vrlo bvrzo postati moćan tim kao što je to bila u vreme dok je on kao igrač bio na terenu.

"Ovaj tim Barselone je u izgradnji, a mi smo u ovom trenutku na polovini tog procesa i verujem da ćemo vro brzo biti moćna ekipa. Poslednjih godina smo igrali Ligu Evrope umesto Lige šamiona, a sada smo ponovo u najjačem takmičenju i igramo na visokom nivou. Igrači prepozanju trenutka i samo je potrebno da steknemo kontinuitet", rekao je Ćavi.

Trener Barselone se osvrnuo i na poraz njegovog tima od Đirone minulog vikenda u okviru španske LA Lige kojem s emalo ko nadao.

"Odigrali smo dobru utakmicu, ali nismo pobedili, a igrači su u svlačionici bili veoma ljuti zbog toga. To je to o čemu pričam.Momci znaju da mogu i vide da im nedostaje malo da naprave veliki rezultat."

Barselona je još ranije obezbedila plasman u nokaut fazu Lige šampiona, pa će trener Ćavi na večerašnjem susretu protiv Antverpena malo izmeniti tim.

"Obezebdili smo evropsko proleće i mogu sebi da pružim taj lusksuz da odmorim nekolicinu igrača i šansu pružim onima koji do sada nisu igrali toliko mnogo. Uostalom, u ovakvim situacijama to je i sasvim logično", rekao je Ćavi.