La Liga

Navijači Sevilje teraju Dijega Alonsa, Ivan Rakitić stao u odbranu trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 12:36
Navijači Sevilje teraju Dijega Alonsa, Ivan Rakitić stao u odbranu trenera Guliver

Fudbalerima Sevilje ne ide pa ne ide ove sezone, ne zna se da li su gori u La Ligi ili Ligi šampiona, a navijači su posle vikend remija sa Viljarealom pojačali pritisak na trenera Dijega Alonsa. Ivan Rakitić, kao jedan od najiskusnijih i najboljih igrača osvajača rekordnog broja Lige Evrope, međutim, rezonuje drugačije i ne libi se da to iznese u javnost.

Prema mišljenju sjajnog hrvatskog veziste, šef tručnog štaba nije jedini krivac za to što Andalužani nisu nikoga pobedili u pet kola LŠ, a u prvenstvu Španije su vezali osam utakmica bez tri osvojena boda. 

"Imamo maksimalno poverenje u trenera. Fudbal je jednostavno okrutan jer smo napadali, teško došli do vođstva i odmah primili gol", rekao je Rakitić povodom pomenutih 1:1 u minulom kolu LL.

 

 

Priznao je da navijači ne zaslužuju ovakvu seriju loših rezultata koja je prikovala Sevilju na 15. mesto među 20 klubova Primere i na poslednje mesto u grupi Lige šampiona.

"Ali nismo bez energije, nismo spustili glavu, pa verujem da ćemo konačno doći do pobede koju nam je preko potrebna", zaključio je prvotimac aktuelnog šampiona Lige Evrope, koji se u Sevilju vratio posle nekoliko velikih godina u Barseloni.