La Liga

Primera La Liga na Areni: Đirona hoće i treći trijumf nad Realom za očuvanje čelne pozicije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2023 10:09
Primera La Liga na Areni: Đirona hoće i treći trijumf nad Realom za očuvanje čelne pozicije Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

Đirona se u sredu postala prvi put lider Primere La Lige u istoriji, Barselona ju je sinoć pretekla, ali ako Katalonci žele da se vrate na tron moraće danas (18.30, TV Arena sport 1) da pobede Real Madrid u derbiju osmog kola.

I ne bi im to bilo prvi put, jer su u dosadašnjih šest mečeva za bodove protiv "kraljevskog kluba" pobedili čak dva puta: prvi put 2017. godine 2:1, a prošle sezone bilo je čak 4:2, uz poker golova Valentina Kasteljanosa, koji je ove sezone član Lacija.

"Možete na prste jedne ruke izbrojati kada Real nije favorit protiv nekog rivala. Mi smo zaslužili da budemo ovde gde jesmo, znamo i kako ćemo igrati. Međutim, Real ima samo jedan poraz od Atletika, sigurno će dominirati i pokušaće da nam oduzme identitet koji smo jasno čuvali u prthodnih sedam mečeva. Pred nama je jedan od najboljih timova sveta, mi smo motivisani, pobedili smo ih prošle sezone i uradićemo sve da uživamo u igri i nadmetanju", istakao je trener Đirone Mičel, koji ne može da računa na Vilju, Bernarda, Roku, Artera i Hustina Garsiju.

Trener Reala Karlo Anćeloti mogao je pred meč malo da odahne zbog vesti iz ambulante. Ridiger može da izađe na teren, povreda Alabe u meču sa Las Palmasom nije ozbiljna, Vinisijus Žunior je dobro podneo minutažu u prethodnom meču i biće starter.

"Videćemo koliko će moći da izdrži, ali da - biće Vini u startnoj postavi. Đirona je pokazala mnogo u dosadašnjem delu, nisam previše iznenađen što je to tako, ali mi znamo šta moramo da uradimo", istakao je Anćeloti.

La Liga, 8. kolo

Petak

Barselona - Sevilja 1:0 (0:0)
/Ramos 76ag/

Subota

Hetafe - Viljareal 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Rajo Valjekano - Majorka 16.15 (TV Arena sport 4)
Đirona - Real Madrid 18.30 (TV Arena sport 1)
Real Sosijedad - Atletik Bilbao 21.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Almerija - Granada 14.00 (TV Arena sport 1)
Alaves - Osasuna 16.15
Atletiko Madrid - Kadiz 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Real Betis - Valensija 21.00 (TV Arena sport 4)

Ponedeljak

Las Palmas - Selta 21.00

Standings provided by Sofascore