La Liga

Predsednik La Lige ne žali za odlaskom Mesija i Ronalda: Takmičenje nije izgubilo na kvalitetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 18:15
Predsednik La Lige ne žali za odlaskom Mesija i Ronalda: Takmičenje nije izgubilo na kvalitetu AP Photo/Joan Monfort

Portugaac Kristijano Ronaldo je 2018. godine napustio Real Madrid i preselio se u Juventus, Lionel Mesi pre dve godine dres Barselone zamenio onim PSŽ-a, ali predsednik La Lige, Havijer Tebes ne misli da se to odrazilo na kvalitet španskog šampionata.

Šta više, prema njegovim rečima, interesovanje za ovo takmičenje je skočilo za 10 odsto i on uopšte nema dilemu da li će nastaviti da raste i nakon što velikog rivalstva dva trenutno najbolja svetska igrača više ne postoji.

"Memamo razloga za brigu. Španska liga je jedna od najgledanijih na svetu, a poslednjih godina je njena popularnost skočila za deset odsto. Primera radi, mi smo potpisali ugovor o TV pravima na sedam godina i kada potpisujete ugovor na tako dug vremenski rok nikada ne znate koji će klub dovesti kojeg igrača. To samo govori da igrači kao takvi nisu važni, već je važno da bude kvaliteta, a mi ga imamo", rekao je Tebes.

Prvi čovek LA Lige se dotakao i činjenice da je ovog leta veliki broj vrhunskih svetskih igrača otišao u Saudijsku Arabiju.

"Nisu igrači ti koji čine ligu velikom, već su to klubovi, tradicija i neizvesnost. Setite se samo da je pre nekoliko godina bila prava poplava odlaska igrača i Kinu, a njihovo takmičenje nije postalo svetski poznato. Za to je potrebno vreme i ništa ne može da se uradi preko noći", rekao je predsednik La Lige i dodao:

"Zato i kažem da La Liga nema razloga za brigu. Naši stadioni su puni, takmičenje je neizvesno, a ako ćemo da govorimo kroz prizmu rezultata, poslednjih deset godina čak 60 odsto evropskih titula su osvojili španski klubovi".