Vesti iz fudbala

Petnaest godina smo delili "binu", sada je rivalstvo sa Mesijem gotovo: Osvrtanje Kristijana Ronalda na borbu sa Argentincem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 13:51
Petnaest godina smo delili "binu", sada je rivalstvo sa Mesijem gotovo: Osvrtanje Kristijana Ronalda na borbu sa Argentincem Guliver

Pri povratku u Evropu, kapiten fudbalske reprezentacije Portugala i najveća zvezda klupskog fudbala u Saudijskoj Arabiji, Kristijano Ronaldo odgovarao je na razna novinarska pitanja.

Tako je "sedmu silu" u njegovoj zemlji zanimalo šta, posle toliko godina, misli o večitoj borbi za timske trofeje, priznanja individualnog karaktera i naklonost publike širom sveta sa Lionelom Mesijem.

Najduže u vreme dok je CR7 vedrio i oblačio u madridskom Realu, a kapiten aktuelnog svetskog prvaka izrastao u kultnog igrača najvećeg takmaca Madriđana - Barselone. 

"Rivalitet je završen. Bio je dobar, zdrav rivalitet koji se navijačima mnogo dopao. Ko voli Kristijana Ronalda, ne mora da mrzi Mesija ili obrnuto, jer su obojica veoma dobri. Promenili su istoriju fudbala i nastavljaju to da rade. Cenjeni smo u celom svetu, to je najvažnije. On pravi svoj put, ja svoj, čak i ako igramo van Evrope", rekao je Ronaldo, koji već dve decenije igra za državni tim i nema nameru da stane, pa će ovog meseca predvoditi ekipu protiv Slovačke i Luksemburga.

Ronaldo je sada golgeter Al Nasra, dok Mesi karijeru privodi kraju u američkom Interu. 

"On je dobro prošao, koliko sam ja video, pa tako i ja. Radi se o nastavku, nasleđe se nastavlja, ali rivalstvo ne. Već sam rekao, delili smo binu 15 godina i na kraju smo bili, ne bih rekao, prijatelji, jer nikad nisam večerao sa njim, ali mi smo profesionalne kolege i poštujemo jedan drugog", zaključio je 38-godišnji igrač.