Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Denver - Toronto
arenasport2
Na programu od 23:30
Levante - Rennes
arenasport3
Na programu od 23:30
Vojvodina - Partizan
arenasport4
Na programu od 23:30
Homage
Otvori pretragu
Fudbal
20.01.2020. • 11:25

Venger zna šta je sa Arsenalom: Ostavili smo dušu na Hajberiju

Guliver, Clive Mason/Getty Images Europe
Legendarni trener kaže da Emirejts prosto nema dušu

Legendarni trener Arsenala Arsen Venger ocenio je da je taj klub "ostavio svoju dušu" na Hajberiju i da je nije pronašao kada se preselio na Emirejts.

Venger je i dalje bio trener kada se Arsenal premestio 500 metara od svog istorijskog doma Hajberi na futuristički Emirejts 2006. godine.

Hajberi, sa svojih 38.419 mesta, sravnjen je nakon što ga je Arsenal napustio posle 93 godine, a na njegovom mestu je izgrađen stambeni kompleks, mada je ostala njegova čuvena ar deko fasada Istočne tribine.

Tim iz Severnog Londona bio je redovan kandidat za titulu na Hajberiju, a tri puta je bio šampion. Od preseljenja na novi stadion, međutim, stagnira, pošto mu je najbolji plasman bilo drugo mesto u sezoni 2015/16. Trenutno je 10. na tabeli. Venger je juna 2018. otišao posle 22 godine na čelu kluba.

"Preselili smo se sa Hajberija, koji je imao dušu. Izgradili smo novi stadion, ali nikada nismo pronašli dušu – ostavili smo je na Hajberiju. Nikada nismo mogli da napravimo nešto slično iz bezbednosnih razloga", rekao je Venger za beIN Sports.

"Razdaljina od terena do tribine morala je da bude veća da bi mogla da prolaze ambulantna kola. Nagib tribina morao je da bude manji, a sve te stvari uticale su direktno na atmosferu, koju nismo nikad uspeli ponovo da napravimo", objasnio je trener.

Venger je bio kreator Arsenalove nepobedive sezone, nešto što Liverpul pokušava da uradi sada. A Francuz je imao nekoliko saveta za Jirgena Klopa kako da to uradi.

"Pogledajte kloiko golova daju, a koliko primaju. Vrlo su dobri. Igraju inteligentan fudbal, njihovi igrači donose pametne odluke na terenu. Iz mog iskustva, kad igrači ovako igraju, stvori se uverenje da je potrebno samo da nastave da igraju i pobeda će doći", rekao je Venger, a onda pojasnio:

"Tako nešto je jako teško dostići, jer je timu potrebna vrlo posebna serija da to uradi i da iz ekipe nestane strah od poraza. To je nešto što je jako važno, a što oni sada imaju".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci