Vesti iz automoto sporta

Helmut Marko ne vidi Hamiltona i Ferstapena kao saigrače: Teško mi je da zamislim da njih dvojica budu timski vozači

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.08.2023 13:04
Helmut Marko ne vidi Hamiltona i Ferstapena kao saigrače: Teško mi je da zamislim da njih dvojica budu timski vozači Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Savetnik ekipe Red Bul, Helmut Marko, demantovao je danas da austrijski tim u šampionatu Formule jedan želi da angažuje Luisa Hamiltona ili Landa Norisa, prenosi Motosport.

Pojedini mediji su objavili da bi Red Bul mogao da na kraju sezone angažuje sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji je član Mercedesa ili vozača Meklarena Landa Norisa. Za ekipu Red Bula vozi Maks Ferstapen, koji je u prethodne dve sezone osvojio šampionsku titulu u F1.

Holandski vozač je trenutno prvi u generalnom plasmanu sa 314 bodova, dok je njegov timski kolega Serhio Perez drugi sa 189. Pojedini mediji su objavili da bi Red Bul mogao da uruči otkaz Perezu, a na njegovo mesto navodno bi stigao Hamilton:

 

 

"Javnost, televizijski gledaoci i novinari bi to sigurno voleli. Međutim, mi kao rukovodstvo ekipe želimo uspeh i želimo da osvojimo titulu, ako je moguće i u konkurenciji vozača i u konkurenciji konstruktora. Takođe, bolje je da imate hijerarhiju, gde je jasno ko je očigledno brži prvi vozač i ko je drugi vozač. Norisa i mogu da zamislim, ali Hamilton kao Ferstapenov timski kolega, to mi je teško da zamislim", istakao je Marko.

On je podsetio da je Meklaren u prošlosti imao nezdravu konkurenciju u timu kada su za ovu ekipu vozili Alan Prost i Ajrton Sena:

"Čitava atmosfera u ekipi i naši nastupi ne bi trebalo da budu narušeni. U prošlosti smo videli, na primer, Senu i Prosta, dve superzvezde, koje su samo gledale jedan u drugoga, a ekipu su stavili u drugi plan", zaključio je Marko.