Vesti iz automoto sporta

Ferstapen se poigravao sa rivalima za dvostruki trijumf na VN Austrije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 16:58
Ferstapen se poigravao sa rivalima za dvostruki trijumf na VN Austrije Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Leti Maks Ferstapen stazama Formule 1, aktuelni šampion je po četvrti put u karijeri slavio na „Red Bul ringu“, a tako je ostvario dvostruki trijumf, pošto je dan ranije bio najbolji u sprintu. "Leteći Holanđanin" je upisao petu pobedu zaredom, sedmu ove sezone i 42. u karijeri.

Dva vozača Red Bula, Ferstapena i Serhija Pereza, na pobedničkom postolju je razdvojio vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je u jednom delu trke i vodio. Zatim su se poređani Karlos Sainz, Lando Noris, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Džordž Rasel, Pjer Đasli, Lando Strol...

Za razliku od nekih prethodnih trka ove sezone, Ferstapen je posle odlaska u boks u 25. krugu gledao u leđa Lekleru sve do 35. kruga, ali ga je onda zaobišalo i do kraja je uspeo čak da sa novim gumama napravi i najbrži krug.

 

 

Posle devet trka ove sezone, Ferstapen vodi sa 229 bodova, Serhio Perez ima 148, Fernando Alonso je šestim mestom sakupio 129, Luis Hamilton je bio sedmi a četvrti je u generalnom plasmanu sa 108 bodova.

Red Bul je nanizao svih devet pobeda u  sezoni, u nizu ih ima 10 i juri rekord Meklarena. U generalnom plasmanu konstruktora Red Bul ima 377 bodova, Mercedes 168, Aston Martin 163, a Ferari 128 bodova.