Vesti iz automoto sporta

Nezadrživi Maks Ferstapen, slavio i na VN Kanade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 22:01
Nezadrživi Maks Ferstapen, slavio i na VN Kanade Tanjug/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Nezadrživ je aktuelni dvostruki prvak Maks Ferstapen, na osmoj trci sezone Formule 1, vožene na stazi "Žak Vilneev" u Montrealu (Kanada), ostvario je šestu pobedu i samo uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Holanđanin je do nove pobede stigao sigurnom vožnjom od starta do cilja. Na samom startu je ostavio Luisa Hamiltona i Fernanda Alonsa da se bore za drugo mesto i zabeležio je 41. pobedu u karijeri, izjednačio se sa Ajrtonom Senom, a Red Bulu doneo jubilarnu 100. pobedu u najbržem cirkusu na svetu.

 

 

Hamilton je na startu obišao Alonsa, ali je Špaanc do kraja povratio drugu poziciju i završio trku sa devet sekundi zaostatka za pobednikom. Hamilton se popeo na postolje, uspeo je da osvoji novih 15 bodova i zadrži četvrto mesto u generalnom plasmanu.

Iza vozača Mercedesa poređali su se: Šarl Lekler (Ferari), Karlos Sainz (Ferari), Serhio Perez (Red Bul), Aleksander Albon (Vilijams), Esteban Okon (Alpina), Lanse Strol (Aston Martin), Valteri Botas (Alfa Romeo)...

Posle osam trka, vodi Maks Ferstapen (Red Bul) sa 195 bodova, njegov kolega iz Red Bula Serhio Perez ima 126, Fernando Alonso (Aston Martin) 117, a Luis Hamilton (Mercedes) 102 boda.

Red Bul je ubedljiv u konkurenciji konstruktora sa 321 bodova, Mercedes ima 167, Aston martin ima 154 boda...