Vesti iz automoto sporta

Gotovo: Luis Hamilton od 2025. godine vozi za Ferari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 20:33
Luis Hamilton će od 2025. voziti za Ferari Tanjug/AP Photo/Darron Cummings
Luis Hamilton će od 2025. voziti za Ferari

Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton rastaće se sa Mercedesom krajem 2024. godine, a sledeće godine će senzacionalno preći u Ferari pod višegodišnjim ugovorom.

Hamilton se trka za "Srebrne strele" od sezone 2013. i osvojio je šest od sedam svetskih titula sa timom, dodajući krunu koju je postigao u Meklarenu ranije u karijeri. Prošlog leta je produžio ugovor sa Mercedesom do 2025. godine, ali će on biti raskinut na kraju sezone.

 

 

Hamiltonova odluka dolazi nakon dve izazovne sezone za tim Breklija, koji se mučio da se prilagodi najnovijoj eri Formule 1. Nisu više konkuretni Red Bulu, a Hamilton je želeo da se nađe u timu sa Šarlom Leklerom, koji je nedavno dogovorio produženje sa Skuderijom, dok će Кarlos Sainz morati da pronađe novi tim po okončanju predstojeće sezone.

 

 

"A, ko ne bi voleo da bude sa Luisom u timu? Mislim da bi bilo ko u mreži voleo da ima Luisa za timskog kolegu, jer će svi mnogo naučiti od njega. Ali ja sam srećan tu gde jesam, a i sa Кarlosom je to odlična veza", istakao je Lekler.