Vesti iz automoto sporta

Ovo je baš veliki transfer: Luis Hamilton napušta Mercedes i od sledeće sezone vozi za Ferari

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.02.2024 11:18
Luis Hamilton u bolidu Mercedesa Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili, File
Luis Hamilton u bolidu Mercedesa

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton preći će na kraju sezone u ekipu Ferari u šampionatu Formule jedan, prenosi španski sportski list As.

Španskilist ističe da je dobio potvrdu da će Hamilton do kraja ove sezone da vozi za Mercedes, a potom će potpisati ugovor sa Ferarijem.

"Blizu smo potpisa decenije u F1. Hamilton se nalazi na korak od prelaska u Ferari. Konačni dogovor bi uskoro trebalo da bude finalizovan, ali sedmostruki svetski šampion želi da sa crvenim bolidom osvoji još jednu titulu pre nego što završi karijeru u F1", navodi španski list, koji se poziva na pojedine italijanske medije.

 

 

Britanac će u timu Ferarija zameniti Španca, Karlosa Sainca, a u italijanskom timu bi trebalo da vozi zajedno sa Šarlom Leklerom koji će u tom timu biti do 2029. godine.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja 2025. godine. Međutim, španski list tvrdi da britanski vozač ima "izlaznu" klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da raskine saradnju sa Mercedesom.

Finac Kimi Raikonen je 2007. osvojio poslednju titulu za Ferari u F1 u konkurenciji vozača, a italijanski tim je 16 puta trijumfovao u konkurenciji konstruktora, a poslednji put 2008. godine.

Hamilton (39) je u karijeri osvojio sedam titula u F1, a poslednju 2020. godine.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, ukupno će ih biti voženo 24, a poslednja je planirana za osmi decembar u Abu Dabiju.