Vesti iz borilačkih veština

Cilj je da ostvarimo što više olimpijskih normi: Selektor ženske bokserske selekcije Srbije o ličnim i timskim ambicijama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.08.2023 17:48
Cilj je da ostvarimo što više olimpijskih normi: Selektor ženske bokserske selekcije Srbije o ličnim i timskim ambicijama TV Arena sport/ Screenshot

Cilj je da ostvarimo što više normi za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, izjavio je danas selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo.

BSS je nedavno imenovao Ždrala za novog selektora ženske reprezentacije Srbije. On je tvorac jednog od najjačih klubova "Obilić" TRB iz Zvornika, sa posebnim akcentom na ženski boks. BSS navodi je Obilić jedan od bisera balkanske boks scene, kako po opremljenosti, uslovima za rad i treniranje, tako i po brojnosti i rezultatima.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin predstavio je u Zvorniku novog selektora ženske reprezentacije Srbije.

"Drago mi je da sam u Zvorniku i uopšte u Republici Srpskoj gde se osećam kao domaćin. Rezultati koje je ovaj bokserski klub napravio, kao i rezultati Ždrala, kao trenera, pre svega sa Sarom Ćirković na svetskom nivou, kandidovali su ga za selektora svih ženskih nacionalnih selekcija, a Zvornik, samim tim, kao grad koji će biti baza srpskog ženskog boksa. Upravo Mirko, Sara, Anastasija, Anđela i ostali bokseri i bokserke na najlepši mogući način povezuju Republiku Srpsku i Srbiju", rekao je Borovčanin, saopšteno je iz BSS.

On je naveo da BSS podržava klub iz Zvornika u materijalnom i u svakom drugom smislu.

"Imamo instituacionalnu podršku što je jako važno, pre svega podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Nadamo se i verujemo da ćemo iz ove sale naše reprezentativke krenuti uspešnim putem ka Parizu, a odatle se vratiti sa najsjajnijim odličjima i tako pokazati da naš plan ima smisla. To bi bila potvrda svih naših najava, a rezultat kao merilo svakog rada u sportu biće potvrda da smo bili na pravom putu", dodao je prvi čovek BSS.

On je najavio da je u planu da Zvornik bude domaćin meča boks selekcije Srbije sa jednom od jakih i renomiranih reprezentacija u ovom sportu.

"Ne sumnjam da bi dvorana bila puna, a navijanje kako dolikuje Zvorniku kada je srpska zastava u pitanju", istakao je Borovčanin.

Ždralo je iskazao zahvalnost Borovčaninu i BSS.

"Ovo nije prvi put da Borovčanin poseti naš klub i on zaista pruža podršku i našem i dugim klubovima u Srpskoj i Srbiji. Čast mi je da ga ugostimo jer želimo da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata i promocije BS Srbije. Što se tiče mog imenovanja za selektora svih selekcija ženske bokserske reprezentacije Srbije želim da istaknem da je to važno i za naš grad jer će Zvornik biti u jednoj fazi baza za pripreme. To je značajno i za naš klub i Republiku Srpsku uopšte", naveo je Ždralo.

"Cilj je da ostvarimo što više normi za učešće na OI u Parizu. Mi smo kao reprezentacija već u Parizu, jer se Natalija Šadrina kvalifikovala za OI. Svakako na preostala dva kvalifikaciona turnira jurimo još olimpijskih viza", zaključio je Ždralo.

Kubanac Pedro Ranselo Granado biće jedan od trenera Obilića.

"Srećan sam što sam ovde i što sam deo ovog tima sa kojim imamo velike planove, ambicije i pred nama je veliki rad, ali isto tako verujemo i veliki rezultati. Želim da budete sigurni da ću dati sve od sebe da radimo najbolje što znamo kako bismo stigli do svih naših ciljeva koji se uvek svode na isto, a to su medalje i pobednička postolja", rekao je Granada.