Vesti iz borilačkih veština

Ispunjenje sna, mene kao trenera i Sare kao bokserke: Selektor bokserske reprezentacije Srbije ponosan na našu novu olimpijku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.03.2024 21:23
Sara Ćirković i Mirko Ždralo, srpska bokserska i selektor naše reprezentacije MN Press
Sara Ćirković i Mirko Ždralo, srpska bokserska i selektor naše reprezentacije

"Ovo je ispunjenje sna, kada je Sara ušla u salu maštali smo o plasmanu na Olimpijske igre", izjavio je danas trener srpske bokserke Sare Ćirković i selektor ženskog nacionalnog tima Mirko Ždralo.

Sara Ćirković je ranije danas izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je u italijanskom Busto Arsiciju u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 54 kilograma pobedila Kanađanku Skarlet Delgado.

"Ovo je ispunjenje sna mene kao trenera i Sare kao bokserke. Kada je ušla u salu maštali smo o ovom trenutku i plasmanu na OI. Imamo priliku da idemo na OI u Parizu. Zaista smo srećni. Znamo šta predstavljamo na OI u Parizu", rekao je Ždralo.

"Na OI u Parizu predstavljamo Srbiju i Republiku Srpsku", dodala je Sara Ćirković.

Srpska bokserka je na kvalifikacionom turniru u Italiji ostvarila tri pobede. Ona je prvo savladala Francuskinju Roman Mulai, a potom i Karim Šukuru iz Nigerije. Sara Ćirković je danas u poslednjem kolu kvalifikacija bila bolja od Kanađanke Skarlet Delgado.

Sara Ćirković je 80. srpski sportista, koji je izborio plasman na OI u Parizu. Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka. Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov (67 kg) i Natalija Šadrina (60 kg).