Vesti iz borilačkih veština

U Beogradu svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.04.2024 21:20
Evropsko prvenstvo u boksu MN Press
Evropsko prvenstvo u boksu

Šampionat Evrope u boksu, prvi na kojem se istovremeno takmiče seniori i seniorke, svečano je otvoren večeras u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

U glavnom gradu Srbije do 28. aprila učestvovaće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji, iz 34 zemlje, a nagradni fond iznosi milion dolara.

"Bokserski sport nas uči da nije važno koliko jako možemo da udarimo, nego koliko jak udarac možemo da primimo i izdržimo. Zahvaljujem se svima na podršci, državi Srbiji, predsedniku, gradonačelniku, kao i našim partnerima iz IBA i EUBC. Želim svima dobrodošlicu, a bokserima sjajne mečeve i da ostvare svoje snove", istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.
 

MN Press

 

 

Ministar sporta Zoran Gajić poželeo je svima dobrodošlicu u Srbiju, zemlju sporta i Beograd, grad sporta.

"U poslednjih 10 godina organizovali smo više od 25 velikih takmičenja, a boks kao plemenita veština uvek ima posebno mesto", rekao je Gajić.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poželeo je svima da se u glavnom gradu lepo osećaju i steknu nova prijateljstva.

"Siguran sam da će Bokserski savez biti sjajan organizator. Boks karakteriše velika hrabrost, plemenita veština i uveren sam da će takmičenje biti pravo, kao što reče predsednik Borovčanin, naučimo i da primamo udarce i jedan boks meč je kao život" istakao je Šapić.

Na ceremoniji su govorili i predsednik EUBC Joanis Filipatis i potpredsednik IBA Aduk Abakarov. Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosila je Sara Ćirković. Na svečanosti su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek, legende srpskog i jigoslovenskog boksa i drugi.