Vesti iz borilačkih veština

Povratak Aleksandra Rakića u oktagon: Pretnje i oštri pogledi, Srbinu ili Čehu će kruna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 13:33
Aleksandar Rakić TV Arena sport
Aleksandar Rakić

U maju 2022. godine najbolji srpski MMA borac i ambasador kanala Arena Fight Aleksandar Rakić, doživeo je tešku povredu kolena, zbog koje je bio van oktagona skoro dve godine. Meč u okviru "UFC Fight Night" protiv protiv devet godina starijeg Poljaka Jana Blahoviča je izgubio u trećoj rundi, a sada želi da se vrati na stazu slave.

Revanš je trebalo da se održi u januaru, ali je otkazan. Ipak, tri meseca kasnije popularni "Raketa" se vraća u oktagon i boriće se protiv Jiržija Prohaske za titulu u poluteškoj kategoriji, a u sklopu specijalne priredbe "UFC 300".

Ljubitelji MMA sporta u Srbiji sa nestrpljenjem očekuju meč koji će se održati rano ujutru u noći između subote i nedelje. Sama uvertira obećava spektakularnu borbu, jer su tokom merenja, a kasnije i za vreme konferencije za medije pale teške reči. Posle "seče" pogledima, Rakić je protivnika nazvao "lažnim samurajem". Srpski borac je istakao da mnogo očekuje od borbe koja je i te kako bitna za njega, pre svega zbog povratka posle dugog odsustva.

 

 

"Iz Evrope smo obojica, živimo blizu, prilika je da vidimo ko je kralj Evrope i cele planete", rekao je Rakić.

I Čeh je imao nešto da doda i da se osvrne na Rakićeve reči: "Mnogo priča… U pitanju je borba kao i svaka druga, za mene jedna u nizu. Nije u pitanju fajt za novog kralja Evrope, o tome čak i ne razmišljam. Želim da budem vladar sveta, šampion, a to ću i pokazati. Rekao je da sam lažni samuraj? Previše priča, kao što sam rekao, ne poznaje me. Upoznaće me u oktagonu i šta mogu. Ne zna me lično, a ako nekoga ne znaš, kako možeš takve stvari da pričaš o njemu? Nisam se prozvao samurajem, to su učinili navijači", rekao je Prohorska, dok je Rakić objasnio zbog čega je to izgovorio:  

"Rekao sam da je lažni samuraj jer ne postaje se samuraj tako što pročitaš knjigu. Moraš da živiš kao samuraj godinama".

Aleksandar Rakić ima učinak od 14 pobeda i tri poraza, dok je Jirži Prohaska je na skoru od 29-4-1.