Vesti iz borilačkih veština

Blahovič otkazao meč sa Rakićem: Srbin želi Prohašku kao zamenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 18:57
Srpski MMA borac, Aleksandar Rakić TV Arena sport
Srpski MMA borac, Aleksandar Rakić

Jedan od najboljih srpskih MMA boraca, Aleksandar Rakić ipak neće imati protivnika na UFC 297. Nekadašnji prvak poluteške divizije, Jan Blahovič je otkazao dogovoren meč koji je trebalo da se održi 20. januarau u Torontu.

Ovo je trebalo da predstavlja priliku za revanš Rakića koji je od Poljaka izgubio 14. maja ove godine nakon što je doživeo povredu kolena. Kako do borbe sa Blahovičem neće biti, Srbin je tražio zamenu.

"Čovek ne može da izgubi revanš ukoliko se "izvlači" dva puta zaredom. Videćemo hoće li "Samuraj" imati hrabrosti da mi izađe na crtu 20. januara" napisao je Rakić na Tviteru.

 

 

Nakon peckanja poljskog MMA borca, Rakić je izazvao Jiržija Prohašku koji je poznat po nadimku "Samuraj". Čeh je takođe nekadašnji šampion poluteške divizije. Prohaška trenutno mora da "odsluži" 45 dana obaveznog odmora nakon što je doživeo nokaut od Aleksa Pereire. 

On je odgovorio Rakiću i rekao mu da je spreman na borbu, ali u oktagon može tek u februaru ili martu. Srpski borac je pristao na te uslove i predložio 17. februar kao datum meča. 

Na društvenim mrežama je sve dogovoreno, ali ostaje da vidiom hoće li uopšte doći do borbe između Rakića i Prohaške.