Vesti iz borilačkih veština

Počele pripreme ženske rvačke reprezentacije na Divčibarama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 12:07
Dalibor Perović, selektor ženske rvačke reprezentacije TV Arena sport/ Screenshot
Dalibor Perović, selektor ženske rvačke reprezentacije

Ženska rvačka reprezentacija Srbije na Divčibarama se priprema za predstojeća Evropska prvenstva u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Treneri ženskog nacionalnog tima Dalibor Perović i Gadir Zahabi okupili su 15 rvačica uzrasta do 17 i 20 godina.

Na pripremama su Iva Dragović, Maša Perović, Jovana Radivojević, Nataša Vuković, Emilija Jakovljević, Tunde Kontra, Evelin Ujhelji, Ivana Gajić, Jana Petrović, Milica Sekulović, Milana Mitrović, Andjela Cvetković, Habi Orši, Gabriela Berkec i Lena Ećimović.

Sa pripremama smo počeli u Moldaviji, gde smo bili 14 dana, a zatim smo imali prvu proveru na seniorskom turniru Dan Kolov i Nikola Petrov u Sofiji gde smo osvojili dve srebrne medalje. Odličjima su se okitile Maša Perović u kategoriji do 65 kg i Fani Nadj u kategoriji do 72 kg”, istakao je Dalibor Perović.

Rvački savez Srbije obezbedio je dobre uslove za pripreme, a na Divčibarama će ženska reprezentacija Srbije boraviti do 13. aprila, a za sparing reprezentacije naše devojke imaće selekcije Rumunije i Hrvatske.

"Posle priprema na Divčibarama putujemo za Budimpeštu gde ćemo učestvovati na međunarodnom turniru za juniorke, a potom ostajemo u njihovom treningu kampu gde će takođe biti nekoliko selekcija i odlična prilika za kvalitetan trening. Ove godine u fokusu su nam učešća na Evropskim prvenstvima, tako da formu tempiramo upravo za ta takmičenja i nadamo se dobrim rezultatima”.

On ne krije da su ambicije sa ovom generacijom rvačica velike.

"Očekujemo osvajanje jedne ili dve medalje. Iskreno se nadamo da je taj cilj ostvariv, a to bi zaista bio veliki uspeh", zaključio je Perović.