Vesti iz borilačkih veština

Piperski: Veoma smo zadovoljni dosadašnjim delom priprema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 21:56
Milan Piperski, selektor bokserske reprezentacije Srbije TV Arena sport/ Screenshot
Milan Piperski, selektor bokserske reprezentacije Srbije

Srpski bokseri su na Zlatiboru odradili pretposlednju fazu priprema za šampionat Evrope u Beogradu, koji će se održati od 18. do 24. aprila.

Pod budnim okom selektora Milana Piperskog i trenera Horhea Frometea na priprema su bili: Rade Joksimović 48kg, Omer Ametović 51kg, Tamir Galanov 54 kg, Aleksej Šendrik 63.5kg, Stefan Camović 60kg, Sejdi Nazif, 63.5kg, Vahid Abasov 67kg, Jovan Nikolić 71kg, Almir Memić 75kg, Artjom Agejev 80kg, Veljko Ražnatović 86kg, Sadam Magomedov 92kg, Vladan Babić 92+ kg, Dušan Veletić 92+kg, Semiz Aličić 67kg i Ratko Simić 80kg.

"Veoma smo zadovoljni dosadašnjim delom priprema. S obzirom na veliki trag koji smo ostavili u srpskom boksu, veoma smo ambiciozni i puni samopouzdanja. Siguran sam da će ovi momci dati svoj maksimum kako bi osvojili što više medalja na Evropskom prvenstvu. Verujemo u Bokserski savez i Srbiju. Pre dve godine je odlično organizovano Svetsko prvenstvo u Beogradu i ne sumnjamo da će i na Evropskom prvenstvu biti ista situacija i da ćemo dosta medalja osvojiti", naglasio je Piperski.

Neće reprezentacija Srtbije biti kompletna, što je potvrdio i selektor. 

"Što se tiše zdravstvenog biltena, nismo baš imali sreće sa zdravljem, ali trudimo se da saniramo sve povrede kako bi svi naši bokseri bili spremni pred početak takmičenja. Selimo se u Beograd gde nastavljamo dalje sa pripremama”

Finale priprema nastavlja se u Beogradu gde će reprezentacija Srbije boraviti u boks kampu na Košutnjaku, uz veliki broj stranih reprezentacija koje su došle ranije u srpsku prestonicu kako bi se što bolje pripremile za jedno od najvažnijih takmičenja u olimpijskom boksu.

“Kamp na Košutnjaku je završni deo priprema, radiće se specifični treninzi boksa. Sa puno vere, nadahnuća i motivacije ulazimo u prvenstvo Evrope i nadamo se najboljem. Još jedna od bitnih stvari u jeste i norma za Olimpijske igre u Parizu, za sada ih imamo tri i nadamo se da će ih biti još. Očekujemo bar još jednu, da bude nerešeno – dve u muškoj i dve u ženskoj konkurenciji”, zaključio je selektor Piperski.