Vesti iz borilačkih veština

Stošić opravdao nadimak u Poljskoj: "Čekićanje" i novi nokaut u prvoj rundi - Brazilac nije imao šanse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 22:22
Srpski MMA borac Darko Stošić TV Arena Fight
Srpski MMA borac Darko Stošić

Srpski MMA borac Darko Stošić upisao je novu pobedu u teškoj kategoriji u KSW manifestaciji, koja se večeras održala u posljskim Gljivicama, a do 20. trijumfa u karijeri, stigao je tehničkim nokautom u prvoj rundi. Rival je bio iskusni Brazilac, Mateuš Šefel (17:11), koji je "sakupio slavu"  tokom "UFC Contender Series" Dejne Vajta.

U pitanju je borac sa 12-godišnjim iskustvom, MMA navijačima isto poznat po mečevima sa Antom Delijom, od koga je, inače, dva puta izgubio, a isti scenario doživeo je večeras i protiv srpskog borca.

Od samog starta videlo se da će Stošić dominirati u oktagonu. Gotovo od prve minute krenuo je da diktira tempo jakim udarcima u glavu i telo, da bi Brazilca poslao na pod levim direktom u bradu. Šefel se nakon toga odmah sručio na patos, a srpski borac ga je dokrajčio razornim "hammer fistovima", opravdavši svoj nadimak.

Meč je trajao svega 70 sekundi.
 


Nakon borbe Darko je još jednom prozvao šampiona teške kategorije Filipa de Frisa, inače jedinog borca koji je uzeo "skalp" Stošiću u KSW organizaciji, dok je u izjavi za "Telegraf" rekao da je jako zadovoljan pobedom.

"Nisam znao da li će se završiti nokautom u prvoj, drugoj, trećoj rundi, ni da li ću uopšte pobediti nokautom. Ali mi je drago da se sve ovako završilo. Bitno mi je da sam pobedio, već neko vreme pobeđujem na spektakularan način, a verovatno su mi i zato ponudili novi ugovor u KSW-u. Rival je inače svetska klasa, do nedavno je bio u finalu PFL-a, tako da nije moglo bolje da prođe po mene", rekao je Darko Stošić.