Vesti iz borilačkih veština

Aleksandar Komarov bez premca u Evropi: Do rvačkog zlata preko kontinentalnog i olimpijskog prvaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 21:10
Aleksandar Korarov, srpski rvač tokom jedne od borbi TV Arena sport/ Screenshot
Aleksandar Korarov, srpski rvač tokom jedne od borbi

Iz Bukurešta je večeras stigla još jedna prelepa vest za naš borilački sport, jer je Aleksandar Komarov osvojio zlatnu medalju na Evropskom šampionatu u prestonici Rumunije, u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

Do kontinentalne krune došao je pobedom u finalu nad Alijem Čengizom iz Turske i to ubedljivim rezultatom 4:1, pošto je od početka do kraja više pokazao i uradio, odnosno potpuno zaslužio da se popne na vrh pobedničkog postolja. 

Koliko je Komarov bio superioran na ovom šampionatu svedoči i podatak da je na putu do izvanrednog uspeha zabeležio pet pobeda! Oborio je na pleća između ostalih dosadašnjeg prvaka Evrope, Ištvana Takača iz Mađarske, te aktuelnog šampiona Olimpijskih igara, Ukrajinca Žana Belenjuka.

U kategoriji do 60 kilograma, naš Georgi Tibilov je posle posle pobeda nad Keremom Kamalom iz Turske 10:3 i Oliverom Tamašom Skržipčakom sa 12:2 zaustavljen u četvrtfinalu pošto je izgubio od Viktora Čobanua iz Moldavije, ali će kroz repesaž biti u prilici da se bori za bronzu. Njegov protivnik biće Ukrajinac Viktor Petrik.

Sebastijan Nađ će kroz repesaž takođe imati mogućnost da se bori za bronzano odličje u kategoriji do 67 kilograma. On je izgubio u osmini finala od Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana, a rival u repesažu biće mu Abu Amaev iz Bugarske.