Vesti iz borilačkih veština

Evropsko zlato Nemanje Majdova vredi 20.000 evra: Vlada Srbije nagrađuje sjajnog džudistu, "srebrnu" Maricu Perišić i njihove trenere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 19:50
Nemanja Majdov, srpski džudista MN Press
Nemanja Majdov, srpski džudista

Pred kraj prošle godine, Nemanja Majdov postao je džudo šampion Evrope u kategoriji do 90 kilograma, a na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije odlučeno je da za ovu titulu bude nagrađen sa 20.000 evra, u dinarskoj protivrednosti, iz državnog budžeta za te namene. 

Pomenuto takmičenje održano je u novembru, domaćin je bio Monpelje, a 28-godišnjak rođen na Palama do samog vrha pobedničkog postolja stigao je pobedama protiv Karela Fubera (Belgija), Johana Lenca (Nemačka), Kristijana Tota (Nemačka), Mihaela Žganka (Slovenija) i Laše Bekaurija (Gruzija). 

 

 

To mu je bilo prvo najsjajnije kontinentalno odličje u karijeri, dok je svetski prvak bio u dva navrata. Na planetarnim i evropskim takmičenjima osvajao je i druge medalje, ali su tri pomenuta vrhunac njegove dosadašnjeg bavljenja sportom. 

Vlada je saopštila i da je novčana nagrada dodeljena i džudistkinji Marici Perišić, za osvojenu srebrnu medalju na istom Evropskom prvenstvu, u iznosu od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dvadesetčetvorogodišnjakinja iz Temerina je poražena u finalu borbi u kategoriji do 57 kilograma.

 

 

Istom prilikom su opredeljena i sredstva za trenera dvoje vrhunskih džudista, pa će Ljubiša Majdov zaraditi 20.000 evra, dok će Vladimiru Jovičiću pripasti 5.000 evra manje.