Vesti iz borilačkih veština

Počelo pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu: Novi Pazar okupio 45 klubova i više od 100 takmičarki i takmičara

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.12.2023 16:43
Nenad Borovčanin, prredsednik Bokserskog saveza Srbije MN Press
Nenad Borovčanin, prredsednik Bokserskog saveza Srbije

Na juče započetom pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu za omladince i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje se održava u Novom Pazaru, učestvuje 121 takmičar iz 45 klubova, saopštio je danas Bokserski savez Srbije. 

Na prvenstvu Srbije učestvuje 88 boksera i 33 bokserki, a borbe se održavaju u hali "Doguš" u Novom Pazaru. Domaćini pojedinačnog šampionata Srbije su Bokserski savez Srbije, BK Novi Pazar i Grad Novi Pazar. 

Borbe za zlatne medalje i naslove šampiona države biće održane 16. decembra, a mečevi će biti prenošeni na TV Arena fajt.
U saopštenju BSS se navodi da se na pojedinačnom nacionalnom prvenstvu takmiče reprezentativci Srbije, ali i nove nade srpskog boksa. Na prvenstvu Srbije učestvuje i višestruka svetska šampionka u kik boksu Saida Bukvić, koja je i bokserka.

"Pojedinačno prvenstvo Srbije u Novom Pazaru, koji je već postao tradicionalni domaćin velikih i izuzetno važnih boks takmičenja na našim prostorima, donosi nas priliku da na velikoj boks sceni Srbije vidimo na delu i mlade snage našeg boksa koji već iza sebe imaju međunarodno iskustvo i koji su osvajali medalje za našu zemlju", rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

"Ujedno to je prilika da se pokažu i dokažu i oni koji nisu imali priliku da se nađu na listi reprezentativaca, kao i da se sjajnim izadnjima u ringu u hali Doguš nametnu selektorima za takmičenja koja slede i koja će nam obeležiti sezonu 2024. koja je pred nama. Ma koliko medalja osvojili širom meridijana, uvek je za svakog sportistu jedna od najvažnijih ona koju si osvojio kod kuće, pred domaćom publikom, pred porodicom i prijateljima, to je nešto što se pamti ceo život i što nema cenu", dodao je Borovčanin, koji je nedavno prisustvovao polaganju kamena temeljca Nacionalnog boks cenrra.