Vesti iz borilačkih veština

PFL otkupio Belator: UFC dobio ozbiljnu konkurenciju u MMA svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 18:36
MMA borci u klinču Guliver/ Zoonar.com RomanxKadarjan
MMA borci u klinču

Ono o čemu se već neko vreme govorilo u MMA krugovima, danas je dobilo svoju potvrdu. UFC organizacija dobila je ozbiljnu konkurenciju u MMA svetu, pošto je popularna promocija PFL otkupila Belator, inače po mnogima, drugu najveću organizaciju mešovitih borilačkih sportova na planeti.

PFL (Professional Fight League) je tako postala najveća konkurencija UFC-u još od 2013. godine i doba popularnog "Strikeforce-a". Pogotovu ako se u obzir uzme činjenica da PFL sada u svom rosteru ima 30 odsto Top 25 svetskih MMA boraca, koliko ima i UFC, sudeći prema informacijama specilajizovanog MMA portala "Fight Matrix".

Ovakav rasplet događaja neće imati prevelikog uticaja na Belator, koji će i naredne godine funkcionisati kao zasebna organizacija. A, za sada, jedina promena se ogleda u činjenici da će svi borci iz Belatora moći da se bore u budućnosti pod okriljem PFL organizacije. 

 

 

"U prvih pet godina naša je bila misija da postanemo broj dva organizacija u MMA sportu i to smo uspeli, a danas smo postali novi cilj - da postanemo lideri", rekao je predsednik PFL-a Don Dejvis i dodao:

"Kombinovani sastav PFL-a i Belatora sada ima 30 odsto svojih boraca koji su rangirani među 25 najboljih na svetu, koliko ima i UFC. Što nas stavlja na sam vrh MMA sporta", zaključio je Don Dejvis.

Prvi plan PFL-a je da u narednoj godini organizuju sedam borbi Belatorovih i PFL-ovih šampiona, što će bez sumnje privući ozbiljnu gledanost. A, kakav nas spektakl očekuje dovoljno govori podatak da će rukavice ukrstiti imena poput Usmana Nurmagomedova, Rajana Badera, Jaroslava Amosova, Fransisa Nganuaa, Džejka Pola i drugih.