Vesti iz borilačkih veština

Ništa od povratka MMA zvezde u oktagon: Otkazan meč Konora Mekgregora i Majkla Čendlera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 13:40
Konor Mekgregor na merenju pred borbu u UFC organizaciji Guliver/AP Photo/John Locher, File
Konor Mekgregor na merenju pred borbu u UFC organizaciji

I dok su ljubitelji meštovitih borilačkih veština željno iščekivali povratak Konora Megregora u oktagon posle duge tri godine, direktno iz predstavništa UFC organizacije, stigle su danas loše vesti za sve MMA fanove. 

Irski borac i trenutno najveća zvezda ovog sporta, otkazao je borbu sa Majklom Čendlerom, koja je trebala da se održi na UFC događaju krajem meseca, pa će "main event" u Las Vegasu 29. juna, biti meč za titulu u poluteškoj kategoriji između Aleksa Pereire i Jurija Prohaske.

Kako je naveo predsednik UFC-a, Dejna Vajt, kao i brojni novinari iz MMA sveta, Konor Mekgregor povredio se na treningu uoči duela sa Čendlerom, što i nije neko iznenađenje, sudeći po nedavnim snimcima iz njegovog noćnog života po Americi. A, poslednje informacije govore da je u pitanju povreda njegove, leve, "titanijumske" noge, koja je već bila u teškom stanju nakon trećeg meča sa Dastinom Porijerom 2021. godine.
 


Nakon što je zaradio ozbiljnu svotu novca i povukao se iz MMA sveta radi privatnog biznisa i egzibicionih mečeva u boksu, Konor Mekgregor vratio se tada u oktagon. Što iz ljubavi prema sportu, što iz sujete, usled konstantnih prozivki kolega iz MMA sveta, ali, nažalost, povratak nije bio naročito uspešan.

Godine provedene van oktagona ostavile su danak na njegovu fizičku spremu i fokus. Brzina koja ga je krasila u borbama, više nije bila tu, što se videlo u čuvenoj borbi sa Habibom Nurmagomedovim. A, kada se na sve to dodaju silne "male" povrede, još od ranijih mečeva sa Maksom Holovejom i ostalim borcima s početka njegove UFC karijere, donekle se i očekivalo da neće biti spreman za okršaj sa Čendlerom, inače trostukim šampionom Belator organizacije.

Kako se navodi iz MMA sveta, njihova borba pomerena je za kraj godine, ali, obzirom na istoriju Konorovih povreda, veliko je pitanje hoće li se i tada održati. Irac, inače, pored brojnih problema sa kolenima i ramenom, ima i titanijumsku polugu u levoj nozi, koja ide celom dužinom njegove cevanice, što je samo po sebi, dovoljan hendikep i za nešto jače fizičke aktivnosti, a kamoli za pet rundi borbe sa protivnikom koji ima ozbiljan "gas tank".
 

 

 


Bilo kako bilo, UFC 303 događaj će se ipak održati. Kao što smo već rekli. Pereira i borac koji je nedavno pobedio našeg Aleksandra Rakića, ukrstiće rukavice u meču za titulu.  A, pored ovog duela, biće još nekoliko zanimljivih okršaja.

Pre svih mislimo na meč Brajana Orgege i Dijega Lopeza (do 66 kg), odnosno Iana Gerija i Majkl "Venom" Pejdža (do 77 kg). Inače bivšeg šampiona Belatora, koji je nedavno prešao u UFC, dok uzbuđenja možemo očekivati i u borbi Karlosa Ulberga i Entonija Smita (do 93 kg) - takođe bivšeg rivala Aleksandra Rakića.