Vesti iz borilačkih veština

Stefan Camović obezbedio prvu medalju za Srbiju na Balkanskom prvenstvu u boksu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.09.2023 12:47
Stefan Camović obezbedio prvu medalju za Srbiju na Balkanskom prvenstvu u boksu BSS

Srpski reprezentativac u boksu Stefan Camović obezbedio je medalju na Balkanskom prvenstvu plasmanom u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, saopštio je danas Bokserski Savez Srbije.

Camović je prvog dana borbi do polufinala stigao pobedom na Ukrajincem Maksimom Ziharovim 4:1. On će se boriti za plasman u finale sa predstavnikom Rumunije Julijanom Barneskuom.

Srpski reprezentativci Semiz Aličić i Igor Rogić zaustavljeni su u borbi za medalju, dok će drugog dana Jovan Nikolić u kategoriji do 75 kg odmeriti snage sa Ukrajincem Pavlom Iljušom. Balkansko prvenstvo za elitne muške i ženske starosne kategorije održava se u bugarskoj Albeni od 25. septembra do petog oktobra.

Žensku selekciju Srbije na Balkanskom prvenstvu čine Nina Radovanović, Anđela Branković i Milena Matović.

Srpske dame startuju na šampionatu od 29. septembra kada će u ring Anđela Branković protiv Ukrajinke Kristine Juščuk (do 57 kg) i Milena Matović protiv Ukrajinke Natalije Merinove (do 66 kg) u borbama za plasman u finale ovog šampionata. Direktan plasman u finale ima Nina Radovanović (do 50 kg) koja će se za zlato boriti trećeg oktobra protiv bolje iz meča Marinčuk (Ukrajina) - Poptoleva (Bugarska).

U saopštenju BSS se navodi da je Evropska bokserska konfederacija dozvolila da na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore učestvuje i selekcija Ukrajine.