Vesti iz ostalih sportova

Produžen ugovor o saradnji Bokserskog saveza Srbije, Telekoma i TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 14:23
Produžen ugovor o saradnji Bokserskog saveza Srbije, Telekoma i TV Arena sport TV Arena sport/Velibor Gajović

Bokserski savez Srbije (BSS), Telekom Srbija-MTS i Arena Channels Group produžili su ugovor o saradnji na osnovu kojeg će MTS petu godinu zaredom biti generalni sponzor Saveza, a TV Arena sport nosilac prava na TV prenose.

Naša televizija prenosiće mečeve novog takmičenja Open Balkan lige, zatim  Bokserske lige Srbije, Regionalne lige i svih turnira koje organizuje Bokserski savez Srbije.

 

Ugovor o saradnji potpisali su predsednik BSS Nenad Borovčanin, generalni direktor Telekom Srbija-MTS Vladimir Lučić i direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić.

Borovčanin se zahvalio na poverenju, koje obavezuje da se rezultatski opravda, i posebno naglasio podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, koji je prvi pružio podršku kada je, kako je naveo, boks bio u blatu.

"Biti sa najjačima znači da i mi moramo da budemo u samom vrhu. Telekom i Arena nam daju podršku da imamo sva ova takmičenja bez kojih nema uslova ni da se revitalizuju naše sale i naši bokseri imaju iste uslove kao njihovi protivnici", istakao je Borovčanin na konferenciji za medije.

 

"Za dobar napredak potrebna su kvalitetna takmičenja i prateći ono što su pametni započeli i mi smo u boksu napravili Open Balkan kup, koji će se održavati jednom mesečno, na kojem će sem takmičara iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, moći da učestvuju i svi drugi", istakao je prvi čovek BSS i dodao:

"Prvi kup je u nedelju u Smederevu, u okviru 'Smedervske jeseni', tu su sa nama i prijatelji iz BK Kumanovo, a posle toga ćemo imati mečeve u Kumanovu, Ohridu, Tirani, Zrenjaninu i Šapcu. Regionalna liga, treća po redu, počinje krajem oktobra, tu je Bokserska liga Srbija i ono što je za nas posebno važno, naredne godine u Beogradu Evropsko prvenstvo za muškarce i žene, kvalifikacije za OI i naravno Igre u Parizu, gde već imamo dve norme, a verujem da ćemo imati i više", poručio je Borovčanin.

Direktor Telekom Srbija, Vladmimir Lučić rekao je da su ponosni na poslovanje Arene, koja je najjača medijska kuća u ovom delu Eveope, prisutna u četiri miliona domaćinstava.

"Sportski kanali su praktično najvredniji deo naše ponude i nije nam bio cilj samo da budemo najgledaniji, nego da promovišemo domaći sport. Bez sposobnih ljudi ne bi bilo ništa, zato se zahvaljujeno rukovodstvu BSS i čestitamo što ste među prvima organizovali takmičenja, kao na Open Balkanu, jer smo nagledaniji u Sevrenoj Makedoniji i to nam mnogo znači", istakao je Lučić.

Direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić istakao je da je saradnja sa savezima u borilačkim sportovima u ekspanziji, da je sve veći broj medalja i da se na taj način promovišu i domaći sport i zemlja.

"Saradnja sa boksom ulazi u šestu godinu, na početku boks je bio 'na aparatima', bili smo daleko od medalja, a sad smo došli u poziciju da razmišljamo koliko ćemo medalja uzeti na nekom takmičenju, zasijale su medalje i na Svetskim i Evropskim takničenjima, pune se sale, a boks je izuzetno važan i u formiranju sportskih i životnih navika naših mladih sportista", rekao je Žugić i potom istakao koliko je u ovim uspesima bitna i pomoć države:

"Moram to svaki put da kažem i ponavljajuću koliko god treba da bi se zapamtilo koliko su naša država, a pre svih naš predsednik Aleksandar Vučić, a zatim i Vlada Republike Srbihe i resorno ministarstvo omladine i sporta i svi savezi dali kompletnu podršku sportu i razvoju sporta".

Predsednik BK Kumanovo Kristijan Andrejevski zahvalio se na pozivu da učeatvuju na Balkan open kupu.

"Hvala priateljima koji su nas pozvali, biće nam čast da se takmičimo, da budemo domaćini u oktobru i potrudićemo se da napravimo što konkurentiji tim", poručio je Andrejevski