Vesti iz borilačkih veština

Karatisti doneli deset medalja sa Balkanskog prvenstva za Srbiju: Takmičenje završili na četvrtom mestu u generalnom plasmanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 14:14
Karatisti doneli deset medalja sa Balkanskog prvenstva za Srbiju: Takmičenje završili na četvrtom mestu u generalnom plasmanu promo

Proteklog vikenda održan je Balkanski šampionat u Tirani na kom je karate reprezentacija Srbije osvojila čak 10 medalja u disciplinama kate i borbe, što je u ukupnom plasmanu svih zemalja dovelo na četvrtu poziciju.

Tešanovic Đorđe u borbama u kategoriji preko 84kg, porazio je sve u veoma jakoj konkurenciji od 32 takmičara i osvojio zlatnu medalju za tim Srbije. 

U poluteškoj kategoriji do 84kg, Vladimir Brezančić osvojio je drugo mesto i to nakon 5 mečeva dominacije. U finalu je izgubio od predstavnika Crne Gore Nikole Malovića, što ga na ovom šampionatu rangira na drugo mesto i osvojenu srebrnu medalju. U istoj kategoriji zaustavljen je i Vasilić Mihajlo, ali je uspeo da izbori treće mesto na ovom šampionatu.

Treća mesta u pojedinačnoj konkurenciji pripala su i Filipov Neveni u kategoriji do 61kg, Srđanu Joksiću do 67kg i veteranu Srđanu Bakiću u disciplini kate. 

Trećeg dana ekipno takmičenje donelo je nove medalje. 

Ekipa u sastavu Brezančic, Tešanovic, Trikoš, Vuković, Joksić, Ivanovići Vasilić osvojili su zlato. Slično je bilo i sa ekipom u katama koju su činile devojke Tamara Dimitrijević, Mesić Mina i Milošević Neda. Muška ekipa u katama imala je težak zadatak, ali je uspela da izbori treće mesto u sastavu: Dimitrijević Vidaka, Skitnja Sava i Stanković Andrije. 

Podsećanja radi, zlatna medalja Tamare Grčić otvorila je ovaj Balkanski šampionat kada je u konkurenciji od 14 najboljih sa Balkana u kategoriji do 50kg došla do zlata za Srbiju.