Vesti iz borilačkih veština

Uspešan nastup srpskih tekvondista na Galeb Trofeju Beograda: Osvojeno osam medalja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.09.2023 13:13
Uspešan nastup srpskih tekvondista na Galeb Trofeju Beograda: Osvojeno osam medalja MN Press

Srpski tekvondisti osvojili su osam medalja na jubilarnom 20. Galeb Trofeju Beograda, koji je održan prethodnog vikenda u novobeogradskoj hali "Ranko Žeravica" sa učešćem čak 750 takmičara iz celog sveta.

Konkurencija na Trofeju Beograda je bila daleko jača nego na uobičajenim turnirima G1 kategorije, a Srbija je osvojila čak osam medalja u seniorskoj konkurenciji, baš kao i na nedavnom Evropskom prvenstvu.

Prvo su se u subotu predstavili kadeti i juniori, a najuspešniji su bili domaći takmičari predvođeni organizatorima, tekvodistkinjama i tekvondistima TKD Galeb.

Nedeljni program doneo je borbe seniorki i seniora u pokušaju da se dođe do medalja, ali i dragocenih bodova na olimpijskim rang listama.

Tri zlatne medalje osvojile su takmičarke iz Srbije, Vanja Stanković je posle zlata na Evropskom prvenstvu stigla ponovo do najsjajnijeg odličja, u kategoriji do 49 kilograma, pobedivši u finalu Nemicu Adibu. U kategoriji do 57 Ela Marić osvojila je bronzano odličje, u kategoriji do 62 dve tekvondistkinje iz Srbije našle su se na pobedničkom postolju, Nađa Tešić bila je prva, Nađi Savković pripalo je treće mesto.

Treće zlato, ukupno petu medalju u konkurenciji žena, osvojila je Aleksandra Perišić koja je u kategoriji do 67 kilograma u finalu bila bolja od Burgos Kastro iz Španije.

Trojica muškaraca osvojila su bronzane medalje, Novak Stanić u kategoriji do 63 kilograma, Žarko Krajišnik do 68 i Stefan Takov u kategoriji do 80 kilograma.

U ukupnom poretku Srbija je najuspešnija sa tri zlatne medalje, a po dve su otišle u Nemačku, Španiju i Egipat.