Vesti iz borilačkih veština

Prvi turnir Open Balkan kupa održan u Smederevu: Bokseri Obilića zaseli na prvo mesto

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.09.2023 14:16
Prvi turnir Open Balkan kupa održan u Smederevu: Bokseri Obilića zaseli na prvo mesto BSS

Premijera novoformiranog takmičenja u boksu pod nazivom Open Balkan kup, održana je u Smederevu, a učešće je uzelo 25 klubova, a na prvom mestu na tabeli se trenutno nalazi Obilić sa 11 bodova, a iza njega slede Novi Pazar i Sombor sa po devet.

BSS podseća da je ideja o osnivanju Open Balkan kupa proizašla iz regionalne inicijative "Otvoreni Balkan", koja predstavlja saradnju država regiona.

Ova inicijativa ima za cilj saradnju i integraciju, prosperitet i stabilizaciju na raznim nivoima i u različitim oblastima, tako i u sportu.

"Cilj nam je da i kroz ovo takmičenje radimo na osnaživanju i rastu boksa na Balkanu. Samo ujedinjeni, zajedničkim radom i delovanjem možemo biti konkurentni svetu. Imamo sjajne sportiste, bokserke i boksere, imamo infrastrukturu, ostaje samo da se puno radi, da se zajednički borimo da naši reprezentativci se izbruse u što kvalitetnije takmičare koji će na međunarodnim takmičenjima biti imena koja kada se pojave u žrebu budu jedni od glavnih kandidata za medalje", izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i dodao:

"Ništa ne dolazi preko noći, za sve je potreban veliki rad i strpljenje, ali i svet o tome da samo zajedničkim snagama možemo napred i možemo biti jaki i nesalomivi. Zato smo ponosni na Open Balkan kup koji donosi jednu novu priču, širu, koja nakon Regionalne lige koja okuplja ex yu zemlje je dodatna prilika za usavršavanje".

Smederevo je bilo domaćin prvog od niza turnira Open Balkan kupa, koji će biti organizovani u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Domaćin narednog kola biće Kumanovo.