Vesti iz borilačkih veština

Bokserski klub Sombor osvojio titulu šampiona Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.06.2023 14:15
Bokserski klub Sombor osvojio titulu šampiona Srbije BSS

Prekaljeni borci, neustrašivi Somborci! Memorijal “Vlastimir Laci Stanišić” u Prokuplju, plej-of Bokserske lige Srbije 2023. iznedrio je nove šampione naše zemlje. Motivisani, hrabri, kvalitetni bokseri prodefilovali su finalnim takmičenjem u gradu na reci Toplici, a pehar namenjen najboljima u Srbiji odneli su bokseri iz bokserskog kluba “Sombor” koji su pokazali u ringu svu raskoš plemenite veštine, ljubav i strast za pobedom, kao i jednistvo u borbi za zajednički cilj i rezultat po koji su došli, a to je zlato i naslov najboljih u državi.

U proteklih osam meseci kroz Boksersku ligu Srbije takmičilo se preko 90 klubova i kroz preko 430 mečeva stiglo se do šampionskog podijuma koji je zasluženo otišao na adresu Somboraca.

U finalu Bokserska liga Srbije 2023. koje je održano u Prokuplju 17. i 18. juna 2023. pod nazivom memorijal “Vlastimir Laci Stanišić” koji nosi ime po čuvenom treneru iz grada na reci Toplici takmičili su se najbolji bokseri i bokserke naše zemlje od pionira do seniora. Za naslov šampiona u muškoj konkurenciji borilo se osam prvoplasiranih ekipa u svim uzrastima i četiri najbolje ekipe kod žena, a finalne susrete u direktnom TV prenosu ljubitelji boksa mogli su ispratiti i putem malih ekrana na TV Arena Fight.

Finalni okršaji bili su podržani punom halom i sjajnom podrškom publike koje je dokazala da je Prokuplje grad sa velikom boks tradicijom i u kome su ponikli i stasali bokseri svetske klase što potvrđuju i njihove biografije i vrhunski rezultati, osvajanje olimpijskih i međunarodnih medalja i priznanja.

U muškoj konkurenciji plej ofa boskovale su ekipe Crvene zvezde i Partizana iz Beograda, niški Naissus, Vojvodina iz Novog Sada, Sombor, Banat, boks klub iz Novog Pazara i domaćina BK “Topličanin” i najbolje četiri ženske ekipe iz Srbije: Vitez iz Niša, Sombor, Crvena zvezda i Voždovac. Pehar namenjen najboljem ženskom klubu u državi osvojile su bokserke BK “Crvena zvezda”.

Za najbolji klub u konkurenciji kadeta proglašen je BK Naissus iz Niša. Bokserski klub “Sombor” osvojio je trofeje u konkurencijama juniora, omladinaca i seniora, za najbolju mušku ekipu i za najbolji tim u Srbiji. Pehare su šampionima uručili proslavljeni ex-Yu asovi ringa Fazlija Šaćirović i Bratislav Ristić.

Rezultati finala, 18. jun 2023. (Prokuplje) Bokserska liga Srbije:

3 X 1 MIN. PIONIRI 49 kg Kurteši (Topličanin) - Popović (Voždovac),  3 X 1,5 MIN. KADETI 54 kg Lazić (Naisus) - Stojanović (Naisus) 0:5, FINALA 3 X 1,5 MIN. KADETI 40kg Racić (Banat) - Savić (Voždovac) 1:4, 46 kg Perge (Vojvodina) - Stojnev 0:5, 42 kg Popović (Sombor) - Nikolić (Banat) 5:0, 57 kg Došen (Sombor) - Minković (Naisus) 0:5, 3 X 2 MIN. JUNIORI 52 kg Marković (Naisus) - Bogatinovski(Sombor) 0:5, 54 kg  Kamešničanin (Sombor) - Šćepanović (Naisus) 5:0, 60 kg Ristić (Sombor) - Memetović (Naisus) pobeda Memetovića, 75 kg Rašović (Banat) - Vuković (Sombor) pobeda Rašovića, 3 X 2 MIN. JUNIORKE 54 kg Lukić (Sombor) - Kovčić (Voždovac) 1:4, 3 X 3 MIN. OMLADINCI 51 kg Severdžan (Sombor) - Marinković (Naisus) 0:5, 3 X 3 MIN. SENIORI 63,5 kg Sejdi (Sombor) - Gligić (Voždovac) 5:0, 67 kg Čingelić (Sombor) - Lazarević (Naisus) pobeda Čingelića, 71 kg Biset (Sombor) - Obrenović (Naisus) 5:0, 75 kg Gubaš (Sombor) - Savić (Voždovac) 0:5.