Vesti iz borilačkih veština

Svi bokseri pod jednom zastavom, Dodik i Borovčanin o jačanju boksa dve bratske zemlje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 15:45
Svi bokseri pod jednom zastavom, Dodik i Borovčanin o jačanju boksa dve bratske zemlje BSS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ugostio je predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina u Banjaluci gde su razgovarali o jačanju saradnje između boks saveza dve bratske zemlje. Dogovoreno je da svi bokseri iz Republike Srpske koji imaju dvojno državljanstvo boksuju za Srbiju.

"Sa predsednikom Bokserkog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom razgovarao sam o potrebi daljeg jačanja saradnje naša dva bokserska saveza i intergraciji boks lige Srbije i Srpske. Za razvoj boksa u Republici Srpskoj od velikog je značaja pomoć koju pruža Bokserki savez Srbije i srećan sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još bolja i konkretnija. Nenadu sam zahvalio na ogromnoj podršci i doprinosu BSS afirmaciji i popularizaciji boksa u Republici Srpskoj i dao punu podršku aktivnostima koje sprovode", istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Plemenita veština je sport koji uči samokontroli, samopoštovanju, kao i poštovanju drugih, sport hrabrih, doslednih, koji uz telesnu čvrstinu donosi i mentalnu koja je ključ opstanka u današnjem društvu.

"Boks u Srbiji prolazi kroz novo doba renesanse i povratka na staze uspeha kakvi su beleženi na ovim prostorima pre nekoliko decenija. Cilj boks pregalaca u Republici Srpskoj je da se priključi Srbiji na ovom putu i da zajedničkim snagama ovaj sport podignu na nivo koji zaslužuje, a to je stvaranje šampiona svetskog kalibra. Bokserki savez Srbije ima velike mogućnost za rad, usavršavanje i postiže značajne rezultate zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću. Upravo zahvaljujući tome u prilici smo da pomognemo razvoj boksa u Republici Srpskoj kroz zajedničke pripreme, kadrovsku obuku, razvoj stručnjaka, istovremeno učešće boksera u nacionalnim selekcijama, ali i organizaciju takmičenja i u Srpskoj. Dobar primer je Omladinska zlatna rukavica i kolo bokserske lige Srbije koje će se održati u Banjaluci u subotu 26. februara", rekao je predsednik BSS Nenad Borovčanin.