ATP

Bez Marija u Monte Karlu i Minhenu: Britanca možda čeka operacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 17:31
Britanski teniser, Endi Mari na turniru u Majamiju Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Britanski teniser, Endi Mari na turniru u Majamiju

Britanski teniser, Endi Mari će propustiti ATP turnire u Monte Karlu i Minhenu zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio u Majamiju.

Navodi se kako je Mari pokidao ligamente skočnog zgloba i nije poznat tačan vremenski period kada je u pitanju odsustvo sa terena. Mediji u Engleskoj prenose kako bi nekadašnji svetski broj jedan možda morao i na operaciju, što bi automatski značilo da ga nećemo gledati tri ili četiri meseca.

"U ovoj fazi još nije jasno koliko dugo će Endi biti van terena, a on nastavlja da razmatra opcije sa lekarskim timom. Ovo je veoma razočaravajuća vest za Endija i ponovo je izrazio želju da se što pre vrati na teren" saopšteno je iz Marijevog tima.

Britanac je povredu skočnog zgloba zadobio u meču protiv češkog tenisera, Tomaša Mahača. Mari je na kraju poražen po setovima 5:7, 7:5, 7:6. 

Mari je nagovestio kako ima u planu da se ponovo vrati na teren i d želi da zaigra na Roland Garosu koji počinje 26. maja. Ipak, to je sada pod velikim znakom pitanja, baš kao i nastupi na Vimbldonu i Olimpijskim igrama nakon toga.