Vesti iz rukometa

Presrećan sam, imali smo i sreće: Trener Partizana realan posle velikog uspeha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 10:10
Rukometaši Partizana slave osvajanje Kupa MN Press
Rukometaši Partizana slave osvajanje Kupa

Napravili su rukometaši Partizana veliki uspeh u finalu Kupa Srbije i kao gosti uspeli da savladaju neprikosnovenu Vojvodinu i to u Novom Sadu.

Crno-beli su na poluvremenu gubili 8:13, ali su u nastavku zaigrali mnogo bolje, a onda nakon boljeg izvođenja sedmeraca uspeli da ostvare trijumf.

"Fantastičan je osećaj osvojiti trofej, prvo zato što je sa mojim Partizanom posle toliko godina, a drugo zato što smo ga osvojili na ovakav način. Prošli smo kroz tri teška gostovanja, možda nas je to i pripremilo za sve što nas je ovde čekalo. Imali smo malo i sreće, ali nijednog trenutka nismo odustali, čak i kad je bilo na minus pet i dalje smo verovali, energija je bila neverovatna. Sužavao se i roster, ostali smo bez dva beka, ali je tim imao spreman odgovor. Hvala mojim igračima na svemu što su prikazali, ovo je zaista neverovatno", poručio je trener beogradskog tima, Đorđe Ćirković za sajt Rukometnog saveza Srbije, a zatim otkrio:

MN Press

Rukometaši Partizana

 

”Vežbali smo serije sedmeraca prethodnih nekoliko dana, pravilo je bilo da onaj ko izgubi mora da napusti halu. Baš ovi što su dva puta napuštali halu bili su precizni u subotu uveče."

Trener Vojvodine, Boris Rojević priznao je da njegov tim nije bio na očekivanom nivou i istakao da ne zna šta je razlog padu nivoa igre u drugom poluvremenu.

"Čestitao bih Partizanu na osvojenom trofeju. Mi smo imali idealno prvo poluvreme, vodili smo 13:8 i onda smo izašli u drugom poluvremenu i videlo se da svi osećamo preveliki grč ekipe. Osam meseci nismo izgubili utakmicu i onda dođe ovakav poraz, finale i to kod kuće. I prošle u ove godine smo u važnim utakmicama imali sličan osećaj grča i ako ne prelomimo protivnika i povedemo velikom razlikom, ulazimo u neku neobjašnjivu paniku. Rekao sam momcima, neću da urlam na vas, dešava se, porazi su sastavni deo sporta. I ovi momci treniraju i bore se, a tolike godine nisu ništa osvojili. I u Leskovcu smo na sličan način izgubili, a posle smo osvojili titulu. Nismo odigrali svojstveno nama, nismo trčali tranziciju i prosto nismo ličili na sebe”, zaključio je Rojević.