NBA

Katastrofa za Bakse: Posle Janisa i druga zvezda Milvokija doživela neugodnu povredu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 20:43
Košarkaš Milvokija Dejmijan Lilard drži se za nogu posle povrede Ahilove tetive Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Košarkaš Milvokija Dejmijan Lilard drži se za nogu posle povrede Ahilove tetive

Posle povrede Janisa Adetokumba, nova teška vest dočekala je navijače Milovkija. Naime, kako su preneli svi pouzdani izvori iz NBA lige, Dejmijan Lilard takođe je doživeo povredu. U pitanju je Ahilova tetiva i biće pod znakom pitanja za četvrti meč serije protiv Indijane (ponedeljak, 01:00).

Uprkos problema sa Ahilovom tetivom, bek Milvokija igrao je proteklih nedelja, ali je pogoršao svoje stanje u poslednjoj deonici treće utakmice prve runde plej-ofa protiv Indijane, koja je poenima Tajrisa Haliburtona posle produžetka povela sa 2:1 u seriji.

 

 

Kako su naveli mediji iz Amerike, Lilard je pod znakom pitanja za četvrti meč. Naredna dva dana moraće da nosi ortopedsku čizmu, pa je velika verovatnoća da će Baksi u ponedeljak veče igrati bez svoje prve dve zvezde, budući da se Janis neće vraćati do kraja prve runde plej-ofa.

To znači da će sve pasti na pleća Krisa Midltona, koji je prošli meč sa Indijanom završio sa 42 poena. A, da li će on biti dovoljan da odbije nalete druge najpotentnije napadačke ekipe u Ligi ostaje da se vidi za dva dana u Indijanapolosu.

Podsetimo, Lilard je bio važan faktor za Bakse ove sezone, naročito nakon povrede Janisa, čemu u prilog govori podatak da je u prva tri meča plej-ofa u proseku beležio 32 poena uz šest asistencija.

 

Cup tree provided by Sofascore