ABA liga

Određene sudije za majstoricu Partizana i Budućnosti - Javor i Pukl dele pravdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 13:43
Željko Obradović i Damir Javor MN Press
Željko Obradović i Damir Javor

Košarkaši Partizana i Budućnosti odmeriće snage u majstorici polufinala AdmiralBet ABA lige u petak od 19.00 časova. Domaćini će biti crno-beli, a sada je poznato ko će biti arbitri na odlučujućoj utakmici plej-of serije. 

Slovenačke sudije Saša Pukl i Damir Javor delegirani su za ovaj duel, dok će Hrvat Tomislav Hordov biti treći koji će im pravti društvo na parketu. 

Podsećamo, Partizan je prilično lako došao do pobede u prvom duelu u "Areni" rezultatom 78 - 67. Ipak, u sledećem meču je viđena mnogo neizvesnija završnica.

Na čitavoj utakmici se vođstvo menjalo, a Crnogorci su ušli sa prednošću od pet poena u poslednji minut. Međutim, "parni valjak" je uspeo da nadoknadi zaostatak, i čak je došao u priliku da pobedi, ali je Aleksa Avramović promašio zicer u poslednjem napadu. 

Pobednik trećeg meča, u finalu će se sastati sa Crvenom zvezdom, koja je sa 2:0 u svojoj polufinalnoj seriji savladala Megu. Takođe, klub sa Malog Kalemegdana će imati prednost domaćeg terena, s obzirom da su završili kao prvoplasirana ekipa završili regularni deo takmičenja.

Utakmicu Partizana i Budućnosti možete pratiti na kanalu Arena Sport Premium 1. 

ADMIRALBET ABA LIGA - POLUFINALE

POLUFINALE 1

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 78:67 (1-0 u seriji)

/Ledej 15 - Makundu 14/

Budućnost - Partizan 74 - 73

/Ferel 13 - Panter 17/

10. maj: Partizan Mozzart Bet - Budućnost (ASP1)

 

Cup tree provided by Sofascore