ABA liga

AdmiralBet ABA Liga na Areni: Partizan i Budućnost u majstorici za odlazak u finale na megdan Zvezdi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 08:58
Kevin Panter protiv Budućnosti Admiralbet ABA liga/Budućnost/Filip Roganović
Kevin Panter protiv Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet večeras dobijaju rivala u finalu AdmiralBet ABA lige. Partizan Mozzart bet u majstorici čeka Budućnost Voli (19,00, TV Arena 1 Premium) i ako gledamo kvalitet tima, tradiciju mečeva u Beogradu trebalo bi očekivati novi okršaj "večitih" za krunu u regionu.

Budućnost nikad nije uspevala u nokaut fazi da slavi u Beogradu, ali poslednjih put nadmašila je crno-bele u Pioniru 2020. godine u ligaškom delu (101:99). Trijumf crnogorskog tima u Podgorici ispratio je niz neugodnih događaja, pa je zato trener crno-belih Željko Obradović apelovao na navijače:

"Igramo majstoricu i imamo veliku želju da imamo naše navijače koji će doći da podrže ekipu i da se sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se dešava na parketu. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu".

Budućnost će dočekati krcata Arena.

"Čeka nas zanimljiva utakmica. Čvršća, pogotovo od strane Partizana. Igramo pred punom 'Arenom'. Jedva čekamo utakmicu - uradićemo sve što je do nas da iznenadimo Partizan. Najbitnije je da imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni. Samo tako možemo da računamo na finale", istakao je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Partizan brani krunu u Regionalnoj ligi osvojenu prošle godine protiv Crene zvezde u pet mečeva.