NBA

Sakramento Kings preko Golden Stejta do plej-ofa: Stef Kari ne može sve sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 08:30
detalj sa meča Sakramenta i Golden Stejta, koji je pripao Kingisima Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez
detalj sa meča Sakramenta i Golden Stejta, koji je pripao Kingisima

Sakramento Kings ostao je u konkurenciji za visok plasman u Zapadnoj konferenciji NBA, pošto je u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu, na svom terenu, ubedljivo pobedio Golden Stejt - 118:94. 

Bivši vladar najkvalitetnije košarkaške lige na svetu odolevao je nekako do sredine treće četvrtine svog dela plej-ina, ali Voriorsi nisu imali potrebnu igri ni dovoljno raspoloženih igrača za nešto više. 

 

 

Kigan Marej je vodio Sakramento do pobede sa 32 poena i 9 skokova, Dearon Foks je dodao 24 poena, 6 asistencija i 4 skoka, a Harison Barns je bivšem timu ubacio 17 poena, dok je Domantas Sabonis upisao dabl-dabl sa 16 poena i 12 skokova. 

Videlo se da veterani Golden Stejta više ne mogu da budu na najvišem nivou, a jedino je Stef Kari sa 22 poena povukao svoju ekipu. Drejmond Grin je dodao 12 poena i 6 asistencija, dok je Klej Tompson promašio svih 10 šuteva. 

 

 

Istina, Ni Kris Pol sa tri poena i 2 asistencije se nije proslavio, što je samo pečatiralo sumoran utisak i učinak Goldena u ove četiri važne četvrtine nadmetanje sa "kraljevima". 

Sakramento će sada nastaviti da se bori za osmo mestu na Zapadu i duele sa Oklahomom u meču protiv Nju Orleans Pelikansa koji su na svom terenu poraženi od Los Anđeles Lejkersa. 

NBA, plej-in Zapadne konferencije

Nju Orleans - LA Lejkers 106:110
/Vilijamson 40 - Džejms 23/

Sakramento - Golden Stejt 118:94
/Maru 32 - Kari 22/