NBA

Bogdan Bogdanović odigrao zadnji ovosezonski meč u NBA: Atlanta nedostojna Čikaga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 08:00
Bogdan Bogdanović u duelu sa igračem Čikaga, u kom je Atlanta glatko poražena Tanjug/(AP Photo/Nam Y. Huh
Bogdan Bogdanović u duelu sa igračem Čikaga, u kom je Atlanta glatko poražena

Bogdan Bogdanović može na zaslužen godišnji odmor, jer je njegova Atlanta ubedljivo poražena u biti ili ne biti meču plej-ina Istočne konferencije NBA sa Čikago Bulsom, mada je ambicija srpskog košarkaša i njegovih klupskih bila da što duže potraju u bonus fazi najjače lige na svetu - 116:131. 

Kapiten reprezentacije Srbije ubacio je 21 poen, skupio je pet skokova i četiri asistencije, uz tri trojke iz 10 šuteva za 90. meč u nizu s najmanje jednim postignutim šutem sa te distance, ali sve to nije bilo dovoljno da Hoksi odu na Majami u borbi za osmo mesto i dalje, eventualno, u plej-of klinč sa Boston Seltiksom. 

Bogijeva ekipa od početka do kraja je bila u kontratimu i zaostatku, pa je već posle prvih 10 minuta imala 18 poena manje. Jeste Atlanta uspela da se rezultatski vrati u susret i održi neizvesnost do završnice treće četvrtine, ali je tada potpuno pala i "pustila" protivnika da ide i do +23, iako ovaj nije igrao s punim "gasom".  

U takvom odnosu snaga izdvojio se Čikagov Kobi Vajt, sa 42 poena, uz 9 skokova i 6 asistencija, dok mu je na drugoj strani parirao Dežont Mari sa 30 poena. Glavnu podršku Vajtu dali su Vučević (24 poena, 12 asistencija) i Derozan (22), dok su Marija najviše ispomagali Bogdanović, Kapela (22) i Jang (22). 

S pet nanizanih poraza pred kraj ligaškog dela takmičenja i ovom izgubljenom utakmicom, Hoksi su prvi put posle tri godine izvisili za plej-of NBA lige, dok je Čikago ostao u igri za plej-of Istočne konferencije. 

 

 

U istom delu NBA, Boston čeka pobednika duela u kom će igrati Majami i Čikago, pa sledi ukrštanje sa parom Klivlend - Orlando. Sa druge strane Istoka, formirani su parovi Milvoki - Indijana i Niksi - Filadelfija.

Na Zapadu, Oklahoma čeka bolje iz meča Pelikans - Kings, a onda ide na bolje iz Klipers - Dalas. Drugi deo kostura čine Minesota - Finiks i Denver - Lejkers.