NBA

Nikola Jokić dočekao Los Anđeles Lejkerse u plej-ofu: Denver ide na Lebrona Džejmsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 08:00
detalj sa meča LA Lejkersa i Nju Orleansa u kom je slavio tim iz Los Anđelesa Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert
detalj sa meča LA Lejkersa i Nju Orleansa u kom je slavio tim iz Los Anđelesa

Nikola Jokić i njegov Denver dočekali su rivala u plej-ofu NBA, pošto su Los Anđeles Lejkersi u plej-inu savladali Nju Orleans (110:106) i zakazali duele sa aktuelnim šampionom najjače košarkaške lige na svetu

Ubacio je Zajon Vilijamson 40 poena, imao 11 skokova i 5 asistencija, ali sve to nije bilo dovoljno da se spreči sudar titana iz Sombora i čuvenog Lebrona Džejmsa u doigravanju. Sjajni veteran je svoj tim do nove runde takmičenja.

 

 

Osim Zajona niko nije bio previše raspoložen u sastavu Nju Orleansa, dok je sa druge strane Lebron bio nadomak tripl-dabla sa 23 poena i po 9 skokova i dodavanja za koš njegovih saigrača. 

Dianđelo Rasel mu je pomogao sa 21 poenom i 6 asistencija. a Entoni Dejvis je imao dabl-dabl sa 20 poena i 15 skokova. Ostin Rivs je dodao 16 poena, 6 asistencija i 5 skokova, a Rui Hačimura je imao 13 poena. 

 

 

Prošle godine su Lejkersi takođe sa sedmog mesta otišli u plej-of, a tada su ih zaustavili upravo Denver Nagetsi, ali tek u finalu Zapada. Ipak, "počišćeni" su sa 4:0 i sada je Denver veliki favorit. Prvi meč igra se krajem ove nedelje. 

Što se tiče Pelikana oni će imati novu šansu pošto će se sastati sa Sakramento Kingsima u borbi za poslednje osmo mesto u plejofu i susret sa Oklahoma Sitijem. Ipak, problem im pravi to što je Zajon Vilijamson povredio zadnju ložu u ovom meču i neizvestan je za naredni duel.

NBA, plej-in

Nju Orleans - LA Lejkers 106:110
/Vilijamson 40 - Džejms 23/

Sakramento - Golden Stejt 118:94
/Maru 32 - Kari 22/