Evroliga

(VIDEO) Toni Kukoč dočekan aplauzima navijača Partizana: Legendarni hrvatski košarkaš dobrodošao u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 20:56
Toni Kukoč i Dino Rađa, čuveni hrvatski košarkaši, uživo prate meč Partizana i Olimpijakosa MN Press
Toni Kukoč i Dino Rađa, čuveni hrvatski košarkaši, uživo prate meč Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana večeras, protiv Olimpijakosa, biju jednu od ključnih bitki za prolazak u plej-in Evrolige i ostanak u trci za Fajnal-for elitnog takmičenja, a iz prvih redova ih bodri legendarni hrvatski i jugoslovenski košarkaš Toni Kukoč. Društvo mu pravi njegov jednako poznati i trofejni zemljak Dino Rađa, a obojica su prilikom ulaska u beogradsku "Štark arenu" dobila aplauze navijača srpskog kluba. 

Kukoč se nalazi u Beogradu radi promocije dokumentarnog filma o njegovoj blistavoj karijeri, a na poziv nekadašnjeg saigrača i sadašnjeg direktora crno-belih Zorana Savića došao je da uživo prati vrlo bitan duel 32. kola Evrolige.

 

 

Nekadašnji član Jugoplatike, POP 84, Čikago Bulsa, Treviza, Filadelfije, Atlante, Milvokija... zadužio je igru pod obručima brojnim titulama i drugim trofejima, ali i lepotom svoje igre, a starijim ljubiteljima košarke na Balkanu ostao je u pamćenju i kao jedan od nosilaca igre reprezentacije bivše SFRJ u vreme kada je osvala medalje na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima. 

I oni mlađi znaju ko je i šta je bio u svetu košarke, pa su ga svi zajedno gromoglasnim pozdravom dočekali pod svodovima najveće dvorane u Srbiji i šire. I Kukoč i njegov bivši saborac sa parketa uzvratili su srdačnim pozdravom "grobarima".